LG Electronics tüm ürün gruplarında çevreye duyarlılığı ile dikkat çekiyor. Çevre konusunda sorumlu bir şirket olarak, piyasaya enerji tasarruflu ürünler sunma taahhüdünü daha da güçlendirmek için hızla çalışan LG’nin teknolojik liderliğini güçlendiren bu duyarlılığı markanın ürünlerine ilgiyi gittikçe artırıyor.
 
Yüzde 15 enerji, yüzde 40 su tasarrufu sağlıyor
Kore İleri Teknoloji Enstitüsü (KIAT) tarafından Yeşil Teknoloji sertifikası verilen LG’nin 6 Motion Direct Drive teknolojisi, sera gazı salınımı ve enerji tasarrufu özellikleri sayesinde öne çıkıyor. LG Electronics sadece bu sene içinde İsveç, İspanya, Hollanda, İtalya, Avustralya ve Birleşik Devletler’de birçok ödüle lâyık görülen 6 Motion Direct Drive Teknolojisi’nin yanında geliştirdiği diğer ileri teknolojilerle de kullanıcıların enerji ve zaman tasarrufu yapmalarına katkıda bulunuyor. LG’nin devrim yaratan TurboWash™ özelliği ile yıkama döngülerini 59 dakika içinde sonuçlandırılabiliyor. Bu sayede yüzde 15’e kadar enerji tasarrufu ve yüzde 40’a kadar su tasarrufu sağlanabiliyor.
 
Her sene farklı bir çevre ödülü
LG Electronics bu sene olduğu gibi geçmiş yıllarda da çeşitli çevre ödüllerine layık görüldü. Sürdürülebilirlik alanında değerlendirme yapan EPEAT, yeni oluşturduğu TV kategorisine LG ürünlerini dahil etti. LG’nin 53 adet televizyonunun ABD Çevre Koruma Örgütü, endüstri temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunduğu dört yıllık bir konsensus sürecinde geliştirilen dört düzine çevresel performans kriterlerine uygun olduğu belirlendi.
Diğer yandan, bir başka başarı ödülü olarak kabul edilen CarbonFree® sertifikasını alan LG ürünleri arasında akıllı telefon, OLED TV, çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrikli süpürge ve monitör bulunuyor. Sertifikalandırılan ürünler, sertifika süreci kapsamında üretimden nakliyeye, kullanımdan nihai olarak bertaraf edilmelerine kadar tüm üretim süreci boyunca karbon ayak izlerinin belirlenmesi amacıyla etraflı bir yaşam döngüsü analizine tabi tutuluyor.
Yeşil yönetim felsefesini tüm iş alanlarına yaymak için yorulmak bilmeden çaba gösteren LG, güvenilir çevreci uygulamalarını gelecekte de sürekli inovasyon ve çaba ile hızlandırarak ve güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyor.