İnsan gözünün görüş açısıyla oyun oynamayı mümkün kılan Oculus Rift'in satışa çıkacağı tarih nihayet belli oldu. Yetkilerden gelen açıklamaya göre Oculus Rift, 2016’nın ilk aylarında tüm kullanıcılar için satışa sunulacak.

İlk kez tanıtıldığı tarihten bu yana teknoloji dünyasında büyük ses getiren Oculus Rift, aldığı yatırımlarla da adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı. Kaliforniya’da hayata gözlerini açan şirketin teknolojisi, ilk etapta 93,4 milyon dolarlık yatırım almayı başarmıştı. Daha sonra, konuyu yakından takip edenlerin bildiği üzere devreye Facebook girdi. Facebook, tarihin değişikliğine aracı olan bu teknolojiyi 2 milyar dolara satın aldı ve çoğu pazarda olduğu gibi bu pazarda da söz sahibi olacağını piyasaya duyurdu.

Yani kısacası üzerinde çeşitli değişiklikler yapılan, oynayanların aklını başından alan, fiyatından dolayı satın alamayanları kartondan yapılan versiyonuyla goygoylayan Oculus Rift, 2016’nın ilk aylarında kullanıcılara ulaşacak. Beklentileri karşılayıp karşılamayacağını ise ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz. 

İki sene önce Kickstarter.com'da kurulan Oculus Rift 7 inçlik LCD cihaz ile insan gözünün görüş açısı ile oyun oynamayı mümkün kılıyor. Oculus Rift'in bu inovasyonu dah önce sanal gerçekliğin tüketici elektroniğinde geldiği son nokta olarak yorumlanmıştı.