Philips'in TV Vision markası altındaki en yeni ürünlerinden Philips AmbiLux TV, televizyon izleme deneyiminde yeni bir dönemin kapılarını aralayacak gibi. Zira şirket, sınırları biraz daha zorlayarak sadece kavisli ekran yapmamış, üzerine de AmbiLux TV projeksiyon teknolojisini kullanmış.

PEKİ NEDİR AMBİLUX TV PROJEKSİYON TEKNOLOJİSİ?
IFA 015 fuarında tanıtılan 65 inç'lik büyüklüğe sahip olan ve 4K çözünürlük sunan Philips AmbiLux TV'de LED yerine kısa mesafeli 9 adet pico projektör yer alıyor. Bu sayede TV, sadece ışık efektlerini değil tüm görüntüyü odaya yayabiliyor ve 360 derecelik TV deneyimi sunuyor.



Diğer bir deyişle siz ekranı açtığınızda gelen görüntünün bir yansıması duvarda görülüyor ve izlenilen görüntünün gerçeklik hissi bir adım daha öteye taşınıyor.

Ambilight teknolojisinin sunduğu özellikler bununla da sınırlı değil. Örneğin müzik dinlerken de müziğin dinamiklerine bağlı olarak tepki verebilen renkli bir ışık halesi ortaya çıkıyor. Yani şarkıların tempolarına göre televizyonun dışarı yansıttığı görüntü de buna göre değişiyor. 

4 çekirdek işlemci kullanan cihazda QWERTY klavye, swipe pad ve ses tanıma teknolojisine sahip uzaktan kumanda yer alıyor.

Android TV ile çalışan Philips AmbiLux TV, Google Play Store’da TV’lere yönelik içeriklere erişim imkanı da sunuyor.

NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?
65 inç Philips AmbiLux modeli, Türkiye’de 2016’ın ilk çeyreğinde satışa çıkacak.

PEKİ YA FİYAT?
Philips'ten cihazın fiyatıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.