Dünya çapında eko-inovasyonun öncüsü Samsung Electronics, günümüzün akıllı ürünlerle dönüşen yaşam biçimine katkıda bulunduğu tüketici elektroniği ve elektrikli ev aletleriyle, tüketicilere çevre dostu ürünler sunmaya devam ediyor. 

Vizyonunun önemli bir parçasını oluşturan sürdürülebilir çevre hedefi doğrultusunda, mevcut doğal kaynakları koruyan ürünler geliştiren Samsung, gelişen teknolojiye paralel olarak kullanımı artan beyaz eşya ve ev aletlerinde enerji tasarrufuna öncelik veriyor.

Samsung Beyaz Eşya olarak; özellikle buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinde, tüketiciye yıllardır daha düşük enerji tüketimi sağlayan bir teknoloji sunduklarını ve bu şekilde pazardaki tasarruflu ürünlere öncülük ettiklerini belirten Samsung Electronics Tüketici Electroniği Direktörü Hüseyin Erel; “Çevre duyarlılığıyla üretilen enerji tasarruflu Samsung Beyaz Eşya ürünleriyle sadece tüketicilerimizin bütçesini ve doğayı rahatlatmakla kalmıyor, çevre bilincinin oluşmasına da katkıda bulunuyoruz” diyor.

Samsung’un çevre dostu beyaz eşya ürünleri %70’e yakın tasarrufla iddialı
Erel; günümüzde 120 metrekarelik bir evde yaşayan 4 kişilik bir ailenin evinde sadece yemeklerin pişirilmesi, saklanması, bulaşık ve çamaşırların yıkanması, eğlence araçlarının kullanılması ve aydınlatma için yılda ortalama 6.000 kilowatt/saat enerji harcandığına dikkat çekerek ekliyor: “Ürünlerimizdeki etkin enerji kullanımı sayesinde Energy Grade A+ ve ENERGY Star sertifikalarına sahip bir dünya devi olarak; harcanan bu enerjiyi minimum indirmeyi en temel sorumluluğumuz kabul ediyoruz. Samsung buzdolaplarında kullanılan doğal, soğutucu akışkan R-600a ve siklopentan yalıtımı, küresel ısınma ve sera etkisi açısından zararsız cihazlar üretilmesine imkan tanırken; verimli su tüketimine yönelik Samsung çamaşır makineleri ise geliştirdiğimiz “Eco Bubble” ve benzeri yıkama teknolojileriyle çok daha az deterjan ve su kullanılmasını mümkün hale getirerek yaklaşık %70 oranında tasarruf sağlıyor.”
 
Ürünlerin enerji etiketleri hem tasarrufu hem çevre bilincini artırdı
Samsung’un gelişen teknolojiyle birlikte üretilmeye başlayan A+, A++, A+++ enerji sınıfına ait Samsung Beyaz Eşyaları ile enerji tasarrufu maksimum düzeye çıkıyor.
 
Türkiye'de ürünlerin harcadıkları enerji miktarları konusunda tüketicileri bilgilendirmeyi hedefleyen “Enerji Etiketlemesi Uygulaması” doğrultusunda; bir cihazın enerji verimlilik endeksi bazında A, B, C, D, E,F ve G harfleriyle ifade ediliyor ve 7 gruptan oluşuyor. Sınıflandırma, enerji sınıfı, enerji kullanımı, su sarfiyatı, gürültü gibi cihazın performansına ilişkin temel bilgileri içeriyor. Bu sayede tüketiciler, ürünün fonksiyonlarını ve kapasitesi hakkında net bir fikir sahibi olabiliyor.
 
A enerji etiketine sahip ürünler mümkün olan en düşük seviyedeki tüketimleriyle ortalama %45 enerji tasarrufu sağlarken; günümüzde çoğu ürün, enerji ve su tasarrufunda A ve A üstü performans gösteriyor. Herbir artı (+) işaretinin, %10 daha fazla tasarrufa işaret ettiği enerji etiketleri, farkındalık yaratarak tüketici bilincinin oluşmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

Eski elektrikli ve elektronik cihazlar geri dönüşüme kazandırılıyor
Samsung’un çevre korumaya yönelik bir diğer girişimi olan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü yönetmeliği (AEEE) ile uyumlu cihazlar her ülkede geçerli olan geri dönüşüm sürecine dahil oluyor ve gerektiğinde bu süreci kendisi oluşturuyor.