Samsung Electronics, tarafından Mayıs ayında pazara sunulan dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi NX mini, dünyanın önde gelen fotoğraf portallarından ePhotozine’in yaptığı değerlendirmede, 5 üzerinden 4,5 yıldız alarak, “Highly Recommended Award – En Fazla Önerilen Fotoğraf Makinesi” ödülünün sahibi oldu.
İncelemede NX Mini’nin mükemmel görüntü kalitesiyle ultra ince aynasız donanımına vurgu yapılırken, cihazın segmentinde en iyi Wi-Fi bağlantısına sahip olduğunun da altı çizildi.
Samsung NX Mini, 158 gr’lık gövde ağırlığı ve 22,5 mm’lik ince yapısı ile cebe veya çantaya kolayca sığabilecek kadar küçük olduğu gibi, fotoğraf kalitesinden de ödün vermiyor. Şık metal gövde ve deri görünümlü tasarıma sahip NX Mini, tarzına önem veren fotoğraf severlere de hitap ediyor.
Cihazın 75,2 mm (3 inç) ve 180 derece döndürülebilir dokunmatik ekranı ile kullanıcılar, kendi görüntülerini mükemmel şekilde kadraja yerleştirebilir. NX Mini'nin güçlü optik performansı, keskin ve yüksek kaliteli net görüntüler elde edilmesini sağlayarak, fotoğraflarda yer alan nesnelerin en iyi şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Son derece ince 9 mm'lik geniş açılı lens ile NX Mini, bir kol boyu mesafeden grup fotoğrafları çekebilir, böylece kullanıcılar kendilerini kadraja kolayca yerleştirerek, grup fotoğraflarının bir parçası olabilir.
İnce görüntüsünün aksine NX Mini, küçük gövdesinden beklenmeyen dev bir performans sunuyor. Geniş 1 inçlik 20.5MP BSI CMOS Sensörü, hiçbir detayı kaçırmadan kullanıcıların yüksek kaliteli görüntüler yakalayabilmesini sağlıyor. Sınıfının en yüksek çözünürlüğünü sunan NX Mini ile çekilen fotoğraflar, göz alıcı canlı renklere sahip.