Samsung Electronics, merkezi Utah'ın Logan kentinde bulunan ve ABD'nin çeşitli yerlerinde ve başka ülkelerde 2 bini aşkın kurulumla lider bir LED tabela ve ekran üreticisi olan YESCO Electronics şirketini satın aldığını açıkladı. Devralma işlemi Samsung'un LED ekran pazarına girişini güçlendirecek ve şirketin öncü teknolojileri ile uzmanlığını altı yıl üst üste dünya çapında pazar lideri olduğu LCD paneller kullanan SMART Signage Profesyonel ekranların ötesine taşıyacak.
YESCO Electronics, müşteriye özel tabelalar üreten özel bir şirket olan Young Electric Sign Company'nin (YESCO) bağlı ortaklığıydı.

Samsung Electronics Türkiye BT Ürünleri Grup Kıdemli Satış Müdürü Pınar Kaçar bu konuda şunları söyledi: "LED ekran teknolojisinin pazarı büyümeye devam ederken bu alanda başarılı olmak için doğru deneyimlere sahip olmanın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu anladık. YESCO Electronics'in LED ekranlar alanındaki geniş deneyimlerini küresel ağımızla, iş deneyimimizle ve dünya standartlarında Ar-Ge ekibimizle bir araya getirerek liderlik konumumuzu ve Profesyonel Ekranlar alanında bir toplam çözüm sağlayıcısı olarak müşterilerimize sunduğumuz değeri bir kez daha kanıtlamış oluyoruz."
 
YESCO’nun pazardaki konumu güçlenecek
Samsung, gelişmiş görüntü kalitesi, enerji verimliliği ve fonksiyonellik sunan LED ekranların giderek yaygınlaştığı bu dönemde,   zorlu koşullar için tasarlanmış dayanıklı ve uzun ömürlü ekranlar sunmak için YESCO Electronics'le birlikte çalışacak. YESCO Electronics'in kanıtlanmış başarıları arasında, perakende satış, eğitim, otelcilik, ofis ve taşımacılık gibi Samsung'un da hizmet verdiği pek çok pazarda geniş ve parlak tabela ve ekran uygulamaları bulunuyor.
YESCO Electronics CEO'su John Williams bu konuda şunları söyledi: "Samsung ile YESCO arasındaki güçlü ilişki, YESCO'nun pazardaki konumunu güçlendirecek. Bu devralma hizmetlerimizi ve sistemlerimizi Samsung'un muazzam küresel ağı yoluyla sunmamızı ve farklı alanlardaki şirketlerin de müşterilerine etkileyici, göz alıcı görsel deneyimler sunabilmelerini sağlayacak. YESCO Electronics, Samsung Ekibinin bir parçası olarak müşterilerine daha büyük bir çeşitlilikte dünya standartlarında ürünler sunacak."
1988'de kurulan YESCO Electronics, dünya genelinde hem büyük ölçekli hem de butik projeleri başarıyla sonuçlandırmak konusunda zengin bir geleneğe sahip.