Samsung Electronics, 30 Mart – 4 Nisan 2014 tarihlerinde Almanya’da gerçekleştirilecek olan dünyanın lider mimarlık ve teknoloji fuarı Light + Building 2014'te yeni nesil LED aydınlatma çözümlerinin ilk sinyallerini verdi. Yeni modeller arasında, daha hafif ve daha verimli PAR serisi ampuller, döner başlıklı PAR seçenekleri, klasik tasarımlı dekoratif LED modeller ve ECG ve CCG uyumluluğu ile dikkat çeken L tüp serisi bulunuyor.
Samsung Electronics LED Lamba Pazarlama Başkan Yardımcısı Hee-Chong Yoon, yeni aydınlatma ürünleri ile ilgili olarak; “Yarı iletken ve LED teknolojisindeki geniş deneyimimiz ve elektrikli ev aletleri sektöründeki bilgi birikimimizle, LED aydınlatma sektörü için heyecan verici ve akıllı çözümler sağlamaya devam ediyoruz. Samsung, geleceğin akıllı evleri için yeni nesil LED çözümleri ile de pazardaki önemli konumunu sürdürüyor” dedi.
 
Geleceğin akıllı aydınlatma konsepti
 
Geleneksel Wi-Fi kontrollü LED aydınlatmadan farklı olarak Samsung akıllı aydınlatma teknolojisi, bir köprü ve kablosuz AP ihtiyacını ortadan kaldıran Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Böylece kullanıcının bir akıllı telefon ya da tablet bilgisayar üzerinden doğrudan ampule bağlanması ve onu kontrol etmesi mümkün oluyor. Kullanıcılar, sadece bir uygulama yükleyerek, hiçbir ek ekipman ya da kurulum işlemi gerekmeksizin 64'e varan sayıda akıllı ampulü kontrol edebiliyor.
Akıllı ampul, yüzde 10 parlaklığa kadar kısılabiliyor ve ampullerin renk sıcaklıkları (CCT) 2700K (sıcak beyaz) ile 6500K (soğuk beyaz) arasında ayarlanabiliyor. Akıllı ampul başına 15.000 saat kullanım ömrüyle kullanıcılar, yaklaşık 10 yıl[1] süreyle verimli aydınlanma sağlayabiliyor.
Kurumsal kullanıcılar da aydınlatmanın her yerden akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilmesini sağlayan “Zigbee” akıllı ampulleri tercih edebilecek.
 
Kaliteli ve esnek spot ışığı sağlayan hafif PAR
 
Samsung’un akıllı ampulü, tasarım özellikleri açısından iF Tasarım Ödülüne de layık görüldü ve ayrıca “Design Plus” ödülünün de sahibi oldu. Samsung PAR serisi, hafif strüktürü sayesinde mevcut armatürleri fazla zorlamaksızın kaliteli aydınlatma sağlıyor. PAR serisi ampuller, 90'ı aşan yüksek renk oluşturma indeksiyle (CRI), profesyonel iç mekân uygulamalarına ve renk açısından kritik uygulamalarla uyumlu.
Samsung döner başlıklı PAR aydınlatma, modern tasarımıyla spot ışığını ve armatürü birleştiriyor. Döner başlığı, müşterilere ek armatürlere ihtiyaç duymaksızın üniteyi kurma esnekliği de sağlıyor. Samsung’un en yeni ürünü LED klasik aydınlatma, akkor ampulleri hatırlatan sıcak bir ortam yaratıyor.
 
Maksimum uyumluluk
 
Geleneksel balastla uyumlu olan Samsung L tüp serisi, iç mekânlar için son derece uygun. Armatürlerde yeni bir ayarlama yapılmaksızın kolayca takılabilen[2] ürünün ECG/CCG uyumluluğu sayesinde, kurulum maliyetleri de düşük düzeyde kalıyor.