Sony, habercilerin çekim yaparken kablosuz canlı video transferini doğrudan kameradan yayınlamasına olanak tanıyarak tek adımda prodüksiyon sürecini önemli ölçüde hızlandıran yeni bir işlev geliştirdi. Sony'nin kablosuz teknolojisini temel alan PXW serisi XDCAM video kameraların birçoğu artık çekimin canlı iletimini yapabilirken Sony'nin CBK serisi kablosuz adaptörleri[2] bir SDI bağlantısına sahip olan tüm kameralar için canlı video iletimi sağlayacak.

ENG'de önemli bir dönüm noktasına imza atan bu öncü teknoloji, oldukça rekabetçi bir ortam olan modern yayın dünyasında ihtiyaç duyulan hızı, esnekliği ve verimliliği elde etmeye yardımcı olarak her ölçekten işletmeye uygun maliyetli bir canlı video iletimi çözümü sunacak. Sony'nin kablosuz adaptörleri ve video kameraları istenilen her yerden Sony'nin PWS-100RX1 Ağ RX İstasyonuna 3G, 4G, LTE veya WiFi iletimiyle doğrudan yayın istasyonlarına veya mobil prodüksiyon birimlerine akış sağlayacak.

Akış işlemi sırasında görüntü kalitesini düşürebilecek veya görüntülerin donmasına ve sesin bozulmasına neden olabilecek sorunlar, paket kaybını engelleyen Sony QoS (Hizmet Kalitesi) teknolojisiyle çözümleniyor. Sinyal güvenilirliğinin yayın için çok büyük önem taşıması nedeniyle bu benzersiz teknoloji, kaliteli ve güvenilir akış sağlamak için kullanıcıların ayarları manuel olarak yapmasını gerektirmeden bant genişliklerini ve ara belleğe almayı akıllı bir şekilde ayarlıyor. 
Ayrıca kullanıcılar, sürekli otomatik yükleme aracılığıyla içeriklerini Sony Ci gibi bulut çözümlerine yükleyebiliyor. Bu sürecin tamamen otomatik hale getirilmesiyle kameramanlar tüm çekimlerin bulut tabanlı yedeklerini kolayca oluşturabilecek. Üstelik Sony'nin Catalyst prodüksiyon araçları paketi, çekimlerin doğrudan kameradan incelenmesi, kaydı ve dönüştürülmesi de dahil olmak üzere çekimlerin editörlere ulaşmadan önce hazırlanması için kullanılabilecek.
Bu teknoloji, birçok haber kameramanına ve yükseltilmiş CBK-WA100 adaptörlerini başarıyla denemiş olan ITV News da dahil çeşitli yayıncılara danışılarak geliştirildi.

Sony Avrupa Ürün Pazarlama Müdürü Lucie Wendremaire, "Yayıncıların ve kameramanların işbirliğiyle, habercilerin şu anda karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmaya yönelik bir çözüm geliştirdik. Habercileri ağır ekipmanlardan kurtaran bu yeni canlı akış özelliğiyle ENG'nin mümkün olduğu kadar verimli ve kolay taşınabilir olmasına yardımcı oluyoruz. Bu teknolojiyi kullanarak tek bir haberci, gerçekleşen olayları anında kaydederek yayına hazır çekimleri 1,5 saniye içinde gönderebilir." diyor.

Bu yeni özellik, müşterilerin iş akışlarını ve işlerini mümkün olduğu kadar verimli hale getirmelerine yardımcı olmak üzere Sony'nin sürdürdüğü kapsamlı çözümler geliştirme stratejisinin bir parçası olarak sunuluyor.
Basit kurulum göz önünde bulundurularak tasarlanan PWS-100RX1 Ağ RX istasyonu, canlı akış alacak yayın istasyonlarına veya mobil prodüksiyon birimlerine tavsiye edilen Avrupa satış fiyatı olan 6000 euro karşılığında kolayca kurulabilecek. Sony CBK-WA100 ve CBK-WA101 kablosuz adaptörler için önerilen Avrupa satış fiyat 1000 euro'dur. Dahili canlı akış özelliği artık PXW-X180, PXW-X200 ve PXW-X500 de dahil olmak üzere Sony'nin en yeni XDCAM video kameralarında bulunuyor.