Yüksek Çözünürlüklü Ses, sanatçının orijinal performansının ruhunu, dinleyicilerin neredeyse sahnede veya kayıt stüdyosunda hissedebileceği kadar yakınına getiriyor. Sony, 'Yüksek Çözünürlüklü Ses’in tadını evde, tatilde ya da iş ile ev arasındaki günlük yolculuğunuzda çıkarabilmeniz için yeni seçenekler sunuyor.
 
MDR-1A ile müziğin derinliklerine bir yolculuk...
 
Günümüzün en iyi Yüksek Çözünürlüklü Ses kaynaklarına mükemmel şekilde uyum sağlayan yüksek kaliteli kulaklıklarla müziğin derinliklerine bir yolculuğa çıkacaksınız. Yeni geliştirilen 40mm HD sürücü birimi dinleyicinin kulağını tamamen sararak güçlü alt baslardan net tizlere kadar müziğin en ince detaylarını şaşırtıcı bir doğruluk ile veriyor. Kritik yüksek frekanslar, 100 kHz’e kadar doğrulukla yeniden üretilerek müziğin ifadesine yeni bir boyut ve Yüksek Çözünürlüklü Ses ile havayı hissetme duygusu sunuyor. Ses özellikleri, dinleyiciye muazzam bir mekân hissi sağlıyor. Bu ferahlık daha da güçlü bir 3D dinleme deneyimine imkân veriyor. Tüm ses oynatımlarındaki süper düşük frekanslardan süper yüksek frekanslara kadar son derece kesin ses ve çok daha zengin detay dinleme deneyimini geliştirirken güçlü sürücü birimi de etkileyici müzik sunuyor.
İster bir yaylı çalgılar dörtlüsünün isterse rock müziğin tadını çıkarıyor olun, alüminyum kaplı Likit Kristal Polimer diyaframlar tüm ses spektrumunda istenmeyen gürültüleri en aza indiriyor. En zorlu baslar bile Sony’nin diyaframın serbest hareketini optimize etmek için havalandırma sağlayan Beat Response Control özelliği sayesinde tempo ve ritim ile zahmetsizce yeniden üretiliyor. Emsalsiz ses, şımartan dinleyici deneyimi ile tamamlanıyor. Basıncı hafifleten büyük kulaklık yastıklarında, mükemmel yalıtım ve maksimum kullanım konforunun bileşimi için üretan kullanılıyor.
 
Bir diğer yenilik ise, kulaklık kablosunun 4 telli yapısında sol/sağ kanallar arasındaki ses karışmalarını minimize etmek üzere ayrı topraklama kabloları kullanılması ve dengeli ses çıkışını desteklenmesi. Çıkarılabilir normal kabloyu tamamlayan ek bir kablo, yeni PHA-3 kulaklık amplifikatörü gibi dengeli ses çıkışına sahip cihazlara doğrudan bağlantıyı destekliyor. Ayrıca, gümüş kaplamalı OFC (Oksijensiz Bakır) kablo telleri de iletim sırasındaki sinyal kayıplarını azaltıyor.
Yoldayken Yüksek Çözünürlüklü Ses dinlemek için mükemmel olan MDR-1A kulaklıklarda, aralarında alüminyum kaplamalı LCP diyaframlar ile ayrı topraklama iletkenli gümüş kaplamalı OFC kablolu 40mm HD sürücü birimleri de bulunuyor.
Sony’nin sunduğu MDR-1A kulaklıklar Ekim 2014’ten itibaren piyasaya sürülecek.