Sony, Amsterdam'da düzenlenecek ISE 2015'te "Beyond Definition" temasını nasıl genişleteceğini gözler önüne serecek. Sony, devrim niteliğindeki lazer ve 4K teknolojilerinin, kullanıcıların izleyicilerle duyusal seviyede nasıl bağlantı kurmasını sağladığını ve insanlara ilham veren unutulmaz deneyimleri nasıl oluşturduğunu sergileyecek. Ziyaretçiler dünyanın ilk 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer projektörü ve 7000 lümen 3LCD Lazer projektörü gibi Sony'nin AV, iletişim ve profesyonel ekran tekliflerinin yanı sıra çığır açan sunum çözümü Vision Presenter'a yapılan en son güncellemeleri keşfedecek.
Bu yılki stantta düzenlenecek olan Immersive bölgesi turunda, ziyaretçiler Sony'nin yeni VPL-GTZ1 Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer ışık kaynaklı projektör gibi 4K çözümlerine yakından bakma fırsatı yakalayacak.
 
Sektör lideri lazer teknolojisi ve 4K çözümleri
Sony, en son yenilikçi ürünlerini sergileyeceği bul yılki fuarda, hem lazer projeksiyonun hem de 4K'nın sınırlarını zorlamaya kararlı olduğunu gösterecek:
 
Vision Presenter: Sony'nin sezgisel sunum çözümü; videolar, resimler ve PowerPoint® slaytları gibi tüm içeriğinizi tek ekranda toplayarak tek bir parmak hareketiyle kontrol edilen büyük, çarpıcı, dinamik sunumlar oluşturuyor. Yeni Vision Presenter yükseltmesi bu çok yönlülüğü ileriye taşıyor, işlevselliğini geliştiriyor ve çözümü daha da kullanıcı dostu yapıyor. Yeni özellikler arasında şunlar bulunuyor:
 - İçeriği önizleme ve yansıtma
 - HDCP destekli bağlantılar: Blu-Ray, PS4, Miracast, Chromecast, Apple TV-Airplay vb.
 - En yeni Sony PTZ kamera çözümü SRG-300SE ile doğrudan IP H.264 video ve IP kontrol bağlantısı
 - Daha esnek çözümler için çoklu ekran varyasyonları: tek ekran, 4K ekran, çift ekran, kenar karıştırma, üçlü ekran ve Vision Presenter içeriğini kaydetmek/akış gerçekleştirmek için ikincil monitör çıkışı
 - Genişletilen dosya desteği ve içerikle etkileşim (ör. yakınlaştırma, alan ayarı, açıklama ve karşılaştırmalı görüntüleme manipülasyonu)
ISE'de sergilenen Vision Presenter yapılandırmasında, WUXGA ve WXGA projektörlerden oluşan üçlü ekran projeksiyonuyla farklı kaynak girişlerinden gelen video içeriği gösterilecek. Ayrıca görsel deneyimin uzak konumlarla nasıl paylaşılabileceği de gözler önüne serilecek.
 
• Bakım gerektirmeyen 3LCD lazer projektörler: Toplantı odalarında ve sınıflarda fark yaratmak için tasarlanan yeni VPL-FH700L ve VPL-FHZ55 3LCD lazer projektörler, bakım gerektirmeden 20.000 saate kadar çalışabiliyor. 7000 lümen renkli parlaklıkla dünyanın en parlak lazer projektörü* olan yeni FHZ700L, eğitim, kurumsal ve müze ortamlarındaki büyük ticari alanlarda kullanım için ideal bir çözüm. Her iki modelde de WUXGA çözünürlük (1920 x 1200), anında açılma ve kapanma, eğme açısından bağımsız tasarım, kenar karıştırma, geniş aralıkta dikey/yatay lens kaydırma ve toplam sahip olma maliyetinden önemli oranda tasarruf etme imkânı bulunuyor. VPL-FHZ700L ayrıca birçok arabirim ve isteğe bağlı yedi lens ile entegrasyon esnekliği de sunuyor.
 
• 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı Lazer Işık Kaynaklı Projektör: Sony'nin VPL-GTZ1 modeli, dünyanın ilk 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer ışık kaynaklı projektörü. Üstün görüntü kalitesiyle oldukça etkileyici yeni bir deneyim sunan üst düzey teknoloji, yönetim kurulu odaları, sanat galerileri, müzeler, ürün ve mağaza tasarımının yanı sıra komut ve kontrol için kullanılan simülasyon uygulamaları çok etkili görseller gerektiren alanlar için ideal bir seçenek oluyor. "Ortama uyum sağlayan," şık tasarımı hemen hemen her kurulum ortamına ayak uyduruyor. Düşük fan gürültüsü ise kullanıcıların deneyimlerinin kesintiye uğramasını engelliyor. Yeni model, esnek kurulum ve çalışma özellikleri sayesinde ön ve arka projeksiyon için zemin üzerine kurulabildiği gibi tavana da monte edilebiliyor.
 
• BRAVIA® 4K LED Profesyonel Ekranlar: Sony'nin yenilikçi 4K liderliği de yeni nesil profesyonel monitörlerle gösterilecek. 55 inç, 65 inç ve 85 inç ekran boyutu seçenekleri bulunan tüm BRAVIA® 4K LED Profesyonel ekranlarda HTML5 bilgi ekranı kabiliyeti ve gelişmiş kontrol özellikleri bulunuyor. Kurumsal ortamlar, toplantı odaları ve perakende uygulamalar için ideal olan bu ekranlar, Sony'nin müşterilerin daha fazlasını yapmasını sağlama hedefinin kalbinde olan yüksek kaliteli bilgi ekranlarını ve sunumları sağlıyor.
 
• BRAVIA® U-Touch: BRAVIA U-Touch, Sony’nin profesyonel ekranlarını dokunmatik ekran teknolojisiyle bir araya getirerek ekranı tüketicilerin aşina olduğu en yeni akıllı telefonlar ve tabletler gibi etkileşimli bir merkez haline getiriyor. Hedef kitlesinin ilgisini çekip, içerikle doğrudan etkileşime girilmesini sağlayarak geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi oluşturuyor. Sony, BRAVIA® U-Touch'ın mağazalara, üniversitelere, müzelere, şirketlere, kütüphanelere, finans kurumlarına ve daha pek çok kuruluşa hedef kitleleriyle daha samimi bir seviyede iletişim kurma olanağını nasıl sağladığını gösterecek.
 
• Beyond 4K: Sony, "Beyond definition" ile en yüksek kalitedeki görüntüleri oluşturmasını sağlayan benzersiz teknolojisini gösterecek. Sony'nin 8K CMOS sensörlü üst düzey film kamerası F65 ve benzersiz Super Resolution Demosaicing Teknolojisi (SRDM) ile serbest çözünürlükler ve en boy oranları oluşturularak mekanlar, arenalar ve eğlence parkları için etkileyici görüntüler oluşturmak mümkün hale geliyor.
 
• Canlı Etkinlik Prodüksiyonu: Sony, basit ve sezgisel işlemler için otomatikleştirilmiş prodüksiyon alanındaki son yeniliklerini sergileyecek. Hepsi bir arada entegre video ve ses mikseri AWS-750 Anycast Touch, karmaşık kurulumları ve işlemleri ortadan kaldırıyor. SRG/BRC serisi uzak kameralara bağlanan bu çözüm, sunucuyu veya hareket eden herhangi bir nesneyi otomatik olarak takip edebiliyor ve kendisini tamamlayan verimli XDCAM kameralarla içerik ya da canlı girişler için ön kayıt yapıp görüntü oynatabiliyor. Bu kombinasyon bir araya geldiğinde, basit ve tam entegre pakette canlı yayın akışının yanı sıra canlı akış imkânı sunuyor.
 
• Entegre AV portföyü: Sony ayrıca ISE'de entegre AV portföyü serisinden birkaç ürünü sergileyecek. Odak noktası ise PCS-XC1 Görüntülü Konferans Sistemi olacak. Sony'nin yeni görüntülü konferans çözümü sınırsız, taşınabilir bağlanabilirlik sunarak kullanıcıların geleneksel sınırların ötesinde iletişim kurabilmesini sağlıyor. Tamamen HD olan taşınabilir görüntülü konferans cihazı, üstün görüntü ve ses kalitesine, kablosuz özelliğine, Exmor® CMOS sensöre, View-DR teknolojisine sahip ve 1080p 60 fps'ye kadar olan çözünürlükleri destekliyor. Büyüklüğü ne olursa olsun tüm toplantı odaları, konferans odaları ve ofis alanları için ideal olan kompakt, entegre ve taşınabilir PCS-XC1, dünyanın her yerinde toplantı yapmayı mümkün kılıyor.
 
Sony Europe Sunum ve İletişim Bölümü Başkanı Damien Weissenburger, "60 yıldan uzun süredir Sony'nin teknolojisi tutkusu, pazar lideri ürünlerimiz için itici güç oldu. Çözümlerimiz son kullanıcıların içeriklerini etkileyici ve harekete geçirici bir hale getirmesine yardımcı oluyor. Bu yıl ISE'de Sony'nin son yeniliklerini sergileyeceğimiz ve müşterilerimizin sadece Sony'nin başarabileceği şekilde hedef kitlelerine ilham vermelerine yardım edeceğimiz için mutluyuz." diyor.