Yeni konut projelerinde artan merkezi ısıtma sistemleri tercihi, merkezi sistemlerin efektif ve uzun vadeli yatırımda önemine gün geçtikçe daha fazla dikkat çekiyor. Bu anlamda doğa temalı projeler tercih ettikleri ısıtma ürünlerinde de çevreci ürünlere öncelik tanıyor.
 
Tasarımda ve Kullanımda Doğa Dostu Ürün İhtiyacı
Doğa temalı konut projeleri, tükenen doğa kaynaklarının her gün daha fazla gündeme geldiği ve hızla kentleşen yaşam alanlarımızda, tüketicinin doğa ve yeşil arayışını karşılamak üzere birbirinden farklı proje konseptleri sunuyor. Peyzaj tasarımından iç mimariye kadar doğaya yakın konseptlerde tasarlanmış konutlarda yaşama isteğimiz kadar; doğa sevgimizi kullandığımız ürünlerde de göstermek önem kazanıyor. Gerçekten çevreci tasarım anlayışına sahip proje sahipleri, seçtikleri tesisat ve dekorasyon malzemelerinde de seçici davranıyor.
100 yılı aşkın süredir İngiltere Isıtma Sektörünün, en önde giden kuruluşlarının arasında yer alan Ideal Stelrad Group (ISG)’un İngiltere’deki fabrikalarında üretilen kombi ve kazan serisi tasarlanırken; yüksek verim ve performans sağlayan, düşük enerji tüketimine sahip, karbondioksit ve atık gaz seviyesi (NOx) az, yenilenebilir enerji kullanımına olanak sağlayan, kolay kullanımlı ve sessiz çalışan, çevre dostu olmaları en önemli kriterler olarak belirleniyor.
 
Ekolojik, Konforlu, Sessiz ve Verimli Çözüm
2013 yılından bu yana ISG’nin Türkiye iştiraki Termo Teknik tarafından Türk tüketicisine sunulan ve küresel ısınmanın etkilerini azaltmayı amaçlayarak tasarımıyla çevreye ve tasarrufuyla bütçeye duyarlı duvar tipi yoğuşmalı kazan EVOMAX, gerek kamu kurumlarınca, gerek ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalara önem veren proje sahipleri tarafından tercih ediliyor. Sınıf 5 değerinde, 40mg/kWh değerinin altında düşük NOx emisyonu sağlayan EVOMAX, kullandığı kontrol paneli ile başka bir kontrol paneline ihtiyaç duymadan güneş kolektörünün kazanlarla uyumlu çalışmasını sağlayan yeşile saygılı bir ürün.
Alüminyum silisyum alaşımlı döküm eşanjörü ile kazanın termal şoklara, ısıl gerilmelere ve korozyona dayanıklılığı artırılan EVOMAX, işletme maliyetlerini düşük tutmak için yüzde 110 verim oranına  kadar kısmi yükte çalışabiliyor.
30 kW’tan 3,5 Megavat (MW)’a Kadar Isıtma İhtiyaçlarında, Bireysel ve Endüstriyel Binalara Sistem Çözümü
Avrupa’da çevreyi korumaya yönelik uygulanan bir çok yönetmeliğe bağlı olarak ürettiği doğa dostu ısıtma ürünlerini aynı grubun Türkiye’deki iştiraki olan Termo Teknik ile Türk tüketicisine ve inşaat sektörüne sunuyor. Geniş bir merkezi ısıtma sistemi ürün yelpazesi sunan Termo Teknik, 30 kW’tan 3,5 megavat (MW)’a kadar ısıtma kapasitesi ihtiyaçlarında, bireysel konut projelerden endüstriyel tesislere varıncaya kadar çok geniş bir alanda sayısı 500’e ulaşan satış noktası ve 140’ı aşan servis noktası ile sunuyor.
 
Farklı Isıtma Kapasitesi İhtiyaçlarına Uygun, Esnek Sistem Tasarımları
42, 65, 90, 105, 125 ve 160 kW kapasite seçenekleriyle farklı kapasite ihtiyaçlarına bile sorunsuz yanıt verebilen EVOMAX, kurulum, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayan tasarım özelliklerine de sahip.
Isı talebine bağlı olarak kaskad kontrol paneli 15 adete kadar kazanı ( toplam 2400 Kw = 2.000.000 kcal/h ) kaskad bağlantı ile kontrol edilebiliyor ve kompakt boyutlarıyla bu ısımta kapasitesini dar alanlarda bile sağlayabiliyor. En yüksek ses seviyesi 56 dB olan (ortalama bir buzdolabının çalışırken çıkardığı ses kadar), 3 yıllık standart garanti ile sunuluyor.