Güvenli kimlik kartı çözümleri alanında bir dünya lideri olan HID Global®, üniversitelerin, işletmelerin ve devlet kurumlarının pazardaki mevcut çözümlerin üçte biri fiyatına yüksek düzeyde koruma sağlayarak kişiselleştirilmiş ve güvenli kimlik kartları düzenlemesine imkan veren görsel güvenlik çözümü vanGO®’yu bugün tanıttı. HID Global’in vanGO portföyü,  maliyet etkin, sahteciliğe karşı korunaklı olan ve kolay bir masaüstü çözümü ile yerinde oluşturulabilecek One-2-One™kişiselleştirilmiş güvenliğe yeni bir standart getiriyor.
vanGO çözümü ile, kartlar düzenlenmeden HID Global’in yüksek performanslı özel lazer yazıcı modülü FARGO® HDP8500 yazıcısı kullanılarak önce kart sahibinin yüzünün resmi ile yazılabilen özel bir kare metal yamayla sıcak damgalanıyor. Bu resim, kart ve sahibi arasında benzersiz bir ilişki oluşturuyor ve bu da kartın taklit edilmesini neredeyse imkansız hale getiriyor. Denetimlerin %90’ından fazlasının sahada elektronik okuyucular yerine hala çıplak gözle yapıldığı tahmin ediliyor. Her bir kartın vanGO ile “tek bakışta” güvenliğinin artması sayesinde, elektronik okuyuculara veya veri tabanlarına erişim sağlamaya ihtiyaç duymadan kart sahibinin kimliği görsel olarak kolaylıkla tespit edilebiliyor ve doğrulanabiliyor.
 
Günümüzde üniversite kampüslerinden devlet kurumlarına ve küresel şirketlere kadar pek çok organizasyonun duyduğu güvenlik kaygılarını giderecek yaratıcı ancak bir o kadar da pragmatik çözümler geliştirmeye yoğunlaştıklarını belirten HID Global’in Güvenli Kart Basım İş Birim Başkan Yardımcısı Craig Sandness, “Görsel güvenlik ürünlerimizde yakaladığımız bu son başarı ile, HID Global müşterilerimizin bizden bekledikleri aynı uygulaması kolay ve maliyet etkin yöntemle daha önce hiç olmadığı kadar ileri düzeyde ve daha güvenli kimlik kartları düzenlemesine imkan tanıyor” diyor.
 
Yüksek öğrenim kurumlarında, kimlik kartlarına kart sahibinin kişiselleştirilmiş, sahteciliğe karşı korunaklı resminin eklenmesiyle, vanGO tesislerin ve kampüste yer alan alanların, bu yerlere erişim izni olmayan sahtecilere karşı korunmasını sağlıyor. Park ve bahçeler, devlet daireleri, kamu güvenliği merkezleri ve silah veya arazi yönetimi birimleri gibi devlet kurumları, kimlik doğrulama kolaylığı sayesinde daha önce mevcut olmayan maliyet etkin ve “gözle okunabilen” güvenlik çözümüne sahip oldu. Oluşturulan her bir resim sadece karta ve kart sahibine özel olduğu için, vanGO çözümü pazardaki geleneksel alternatiflerinden de üstün. İşletmeler artık çalışanları ve yüklenicileri için kolaylıkla ve maliyet etkin şekilde anında güvenli kimlik kartı düzenleyebiliyor.
 
HID Global vanGO çözümünü geliştirirken, şirkete ait kendini kanıtlamış LaserCard® Optical Security Media (OSM) görsel kimlik doğrulama çözümünün gücünden faydalandı. ABD Yeşil Kart gibi devletin vatandaşlara yönelik olarak uyguladığı en yüksek güvenlik düzeyine sahip bazı kimlik kartı düzenleme programlarında da kullanılan OSM platformunda daha önce hiçbir sahtecilik olayı yaşanmadı ve bu platform kullanıldığı programlarda kitlesel kart sahteciliğini gerçek anlamda ortadan kaldırdı.
 
One-2-One™ görsel güvenlik özellikleri arasında yer alan vanGO portföyünde iki seçenek bulunuyor. Standart vanGO seçeneği, tek bir konfigürasyonla uygun maliyetli kullanıma hazır bir çözüm sunuyor. vanGO Custom ise müşterinin vanGO yamasının kart üzerindeki yerini veya şeklini değiştirmesine veya yamanın etrafını saran bir hologram gibi diğer görsel güvenlik özelliklerini eklemesine imkan tanıyan daha fazla kişiselleştirilebilir bir çözüm sunuyor.
vanGO görsel güvenlik çözümü, aşağıdakilerden oluşan ve kullanımı kolay komple bir masaüstü kişiselleştirme çözümü kullanılarak geliştirildi: