Teknoloji Gündem

Büyük Teknoloji Savaşı

ABD’de onlarca yıldır rekabet yasalarının ağırlıklı olarak tüketicinin refahına odaklandığını vurgulayan uzmanlar, “Tüketiciye bir maliyet yoksa sorun da yok” diyor. Ancak şimdi rekabet politikalarının yeniden yapılanmasıyla bu firmaların gizliliğini hesaba katmadıklarını söyleyen yasa koyucular geçen yılları tersine çevirmeye çalışıyorlar.

Amerika’da rekabeti azaltan küçük birleşmelerin ‘şirketler Amerika’sında rekabeti azalttığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Washington’un büyük bir savaşa hazırlandığını, şirketlerin Temsilciler Meclisi üyeleri ve yasal düzenleyicilerin başlattığı incelemelere karşı mücadele etmek için bir lobici ordusunu bir araya getirdiklerini de ifade ediyor.

Düşünce kuruluşu Çenter for Responsive Politics’e göre geçen yıl dört şirket lobicilik faaliyetlerine toplam 55 milyon dolar harcadı. Bu rakam 2016’da harcadıklarının iki katı ve bu yıl çok daha fazla harcayacaklar. Dört şirket için kayıtlı 238 lobicinin yaklaşık yüzde 75’i bir zamanlar devlette ya da siyasi kampanyalarda çalıştı.

Bunlar arasında Facebook için çalışan Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin iki eski çalışanı ve Amazon’un Washington ofisine liderlik eden eski bir Federal Ticaret Komisyonu görevlisi de var.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön