Teknoloji Gündem

Büyük Teknoloji Savaşı

Temsilciler Meclisi’nin Adalet Komisyonu ise yaptığı açıklamada dijital pazarlardaki rekabetin inceleneceği belirtildi. Açıklamada ayrıca belirleyici niteliğe sahip az sayıdaki İnternet platformunun sanal ticaret, iletişim ve bilgi akışı üzerinde inanılmaz bir güce sahip olduğu ifade edilerek bunun rekabete zarar verebileceği vurgulandı. Soruşturmayı yönlendirecek olan Temsilciler Meclisi rekabet konulu Adalet Alt Komisyonu’nun Başkanı David Cicilline “Bu çalışmalar rekabeti tekrar nasıl geri kazanacağımızla ilgili” dedi.

Cicilline ilginç bir açıklama yaparak, rekabet soruşturmalarında yasal kurumlara yardımcı olmayı ve ifade vermeyi düşünen küçük teknoloji firmalarının büyük firmaların dev piyasa gücünü kullanarak misilleme yapmasından endişe ettiğini söyledi.

Kongre’de konuyla ilgili senatörler kurumsal belgeler hazırlamak için 18 ay boyunca sürecek gerekli yazışmalar ve ifade alma süreci planlıyor. Ayrıca ilk aşamada birkaç on yılın rekabet kural ve yasalarının gözden geçirilmesi gerekecek. Uzmanlar “Hareketler küçük ve başlangıç niteliğinde ve kolayca hiçbir şeye ulaşamayabilir” diyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön