Teknoloji Gündem

En hızlı büyüyen şirketler savunma ürünleriyle büyüdü

Helikopter ve uçak parçaları

Türkiye 100'e giremeyen savunma sanayisine yönelik faaliyet gösteren bazı şirketler de yüzde 70'in üzerinde gelir artışı yakaladı.

Yangın baskılama sistemleri, helikopter dinamik parçaları ve alt sistemleri, iniş takımı parçaları ve asambleleri, uçak yapısal parçaları ve asambleleri, motor ve APU sistemi parçaları üreten Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin geliri 2017'de 250-500 milyon lira aralığına ulaştı.

Alpteknik Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, gelir aralığını 2017'de 20-50 milyon liraya yükseltti. Şirket, Türkiye ve Orta Asya'da bulunan, yeni ve kullanılmış Sikorsky platformlarının ticari işleticilerine de yedek parça tedarikçisi olarak hizmet veriyor.

Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler alanlarında çalışmalar yürüten ASİS Elektronik ve Bilişim Sistemleri AŞ, gelirlerini 50-100 milyon lira aralığına çıkardı. ASİS, askeri kara araçları için standartları karşılayan bir "video yönetim sistemi" geliştirerek bin 500 araca uyguladı. Şirket son dönemde otomatik atış stabilizasyonuna sahip ilk milli silahlı drone sistemi Songar ile keşif, gözetleme, dinleme ve saldırı görevlerini yapabilen Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi gibi ürünlerle dikkati çekti.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön