Teknoloji Gündem

İşte Mayıs 2018'in en güçlü telefonları

Günümüz telefonları adeta bilgisayar kadar güçlüler. İşlemcileri, grafik kartları, RAM ve depolama alanlarıyla sınırları zorlayan bu cihazlar belli sentetik testlerle güçlerini de sınayabiliyor. Sektörde ağırlıklı olarak Geekbench, Antutu, PC Mark gibi çeşitli testler kullanılıyor. Bu testler telefonun donanım gücü konusunda önemli bilgiler de içeriyor.

Bu tarz testlerin amacı belli bir puan sıralaması oluşturup bir liste hazırlamak. Birçok testin asıl amacı bu listeyi oluştururken satın alma tercihlerini de belirlemek. Her ay düzenli olarak test sonuçlarını açıklayan Antutu, Mayıs 2018 için de benzer bir liste yayınladı. Yeni duyurulan telefonlarla beraber liste değiştiği için aylık olarak sıralama da farklı oluyor.

Bu arada listede ikişer adet S9 ve S9+ bulunmasının sebebi bu telefonların iki farklı donanım sürümünün yer almasından kaynaklanıyor.

Listede Mayıs ayına gelene kadar ağırlıklı olarak Huawei'nin ürettiği Kirin 970 işlemcili telefonların hakimiyeti gözlenirken, Mayıs ayında Snapdragon 845 kullanan modellerin duyurulmasıyla listede bazı değişikler oldu. İşte Antutu testlerine göre Mayıs 2018'in en yüksek puan alan 15 telefonu:

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön