Teknoloji Gündem

Yurtdışında üniversite eğitimi nasıl alabilirsiniz

Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilirsiniz? Hangi üniversiteler bedava burs veriyor? Yurtdışı eğitimi hakkında hazırlanan yazı dizisinin ikincisine İtalya ile başlıyoruz. Yazı dizisinin diğer konularını okumak için aşağıdaki kırmızı manşetlere tıklayınız.

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 2

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 3

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 4

YURTDIŞINDA NASIL ÜNİVERSİTE OKUYABİLİRSİNİZ?

İngiltere’nin kültür ve eğitim ilişkilerinden sorumlu kurumu British Council’un Türkiye’de 81 ilde 22-25 yaşları arasındaki 4 bin 816 ün-i versite öğrencisine yurtdışı eğitimle ilgili yaptığı araştırma her 100 gençten 95’inin hayalini yurtdışı eğitimin süslediğini gösteriyor. ABD’den İngiltere’ye, Kanada’dan Avustralya’ya, Finlandiya’dan Çin’e kadar birçok ülkede üniversite eğitimi gören gençlerin sayısı yaklaşık 60 bini buluyor. Bu öğrencilerin yurtdışında eğitim görme nedenleri arasında ilk sırada “daha iyi bir eğitim” ve “daha iyi bir gelecek sağlamak” yer alıyor. Bu araştırmanın sonuçlarına göre yurtdışında okumak isteyen gençlerin yüzde 96’sına göre yurtdışında okumak onlara gelecekte daha iyi bir iş olanağı sağlayacak. Yüzde 86’sına göre yurtdışında eğitimin en büyük zorluğu pahalı olması. Yüzde 70’i iyi bir eğitimin imkân yaratmada en önemli faktör olduğu görüşünde. Yüzde 67’sine göre Türkiye’nin küresel ekonomide büyümesinde en büyük faktör eğitim. Yüzde 32’sine göre ise yurtdışı eğitimin en büyük avantajı daha iyi eğitim fırsatı vermesi. Bugün tam sayı bilinmese de yurtdışında yükseköğretim görmek için giden gençlerin sayısı yaklaşık 60 bin. Bu gençlerin ailelerinin yurtdışı eğitim için yaklaşık 2 milyar dolar harcadığı ifade ediliyor.

Hazırladığımız bu yazı dizisinde hem yurtdışında okumak isteyen hem de üniversite sınavlarından sonra istedikleri bölümlere yerleşemedikleri ya da açıkta kaldıkları için yurtdışı eğitim seçeneğini düşünen gençler için bu eğitimi nasıl alacaklarını araştırdık. ABD’den Kanada’ya İtalya’dan Avusturya’ya, Çin’den Almanya’ya, Estonya’dan İngiltere’ye kadar birçok ülkede sizler için nasıl üniversite eğitimi alacağınızı, başvurularınızı nasıl yapacağınızı, öğrenim ücretlerini, bursları araştırdık. Sorularımızı kimi zaman ülkelerin büyükelçilik ya da konsoloslukları kimi zaman da bu ülkelere öğrenci gönderen firmaların temsilcileri yanıtladı. Bu dizide yurtdışında eğitim almayı düşünen gençler ve aileleri sorularının yanıtlarını bulacaklar.

Başa Dön