HDMI 2.1 ile yüksek veri transferi oranı!
48 Gbps veri transfer oranlarına destek sağlayacak olan yeni sürüm, bu sayede Thunderbolt 3 ile sunulan 40 Gbps oranını da geçmiş olacak. Ayrıca artık 10K çözünürlüğü kadar destek de müjdeleniyor. 8K çözünürlükte 60 Hz ve 4K çözünürlükte 120 Hz çalışma da detaylar arasında. Kıyaslama yapmanız açısından Thunderbolt 3 ile iki 4K ekran veya bir 5K ekranın 60 Hz ile çalıştığını da not olarak düşelim.

Ek olarak, yeni özellik bir videonun sahne sahne veya kare kare temelde her anını derinlik, detay, parlaklık, kontrast ve daha geniş renk gamutları için ideal değerinde gösterilmesini sağlayan Dinamik HDR için de destek içeriyor.

Bu yeni özelliklere kavuşmak için kullanıcıların varolan HDMI kablolarını, HDMI Forum tarafından tasarlanan bir Ultra Yüksek Hızlı HDMI Kablosu ile değiştirmeleri gerekecek. Dinamik HDR gibi bazı özelliklerin varolan kablolarla da çalışabildiğinin altını çizelim.

Tabii ki 4K içerikler yeni yeni yaygınlaşırken ve 8K içerikler için daha yolumuz uzunken, hemen bu kablolara geçiş yapmak için acele etmenin hiç de gereği yok.