Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Turkcell’in toplam kredi talebinin yüzde 85’ini tek başına gerçekleştirdiğini açıkladı. Erkan, Financell markası ile geçen yıl şubat ayında “teknoloji kredisi” vermeye başladıklarını ve Finansal Kurumlar Birliği’nin 2016’nın ilk 9 aylık sonuçlarına göre sektörün kredi tutarı büyümesinin yüzde 89’unu tek başına sağladıklarını belirtti.

Financell’in Turkcell müşterilerinin telekom sektöründeki cihaz, donanım gibi ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak üzere kurulduğunu açıklayan Erkan, şu bilgileri verdi: “Türkiye çapında 3 bini aşkın noktada hizmet veriyoruz. 575 milyon lira ödenmiş sermaye ile tüm tüketici finansman şirketleri arasında Türkiye’de liderliğe oturduk. Amacımız teknolojinin dokunduğu her alanda finansman desteği sağlamak. 2016 yılı sonunda 1.7 milyondan fazla sayıda müşteriye ulaşarak sağladığımız 2,8 milyar TL finansman desteği ile tüketici finansman sektörüne büyük bir ivme kazandırdık. Sektörün kredi tutarı büyümesinin yüzde 89’unu tek başına sağladık. Tutar bazında ise en çok kredi kullandıran 4. şirketiz.”

Turkcell uygulamalarına olan talebin gün geçtikçe arttığını ve 2015 yılında toplam 22 milyon olan indirilme sayısının 2016 yılında 28 milyonu aştığını belirten Murat Erkan,bu konuda da şunları söyledi: “2016 yılı sonu itibariyle son 2 yılda indirilen uygulama sayısı 50 milyonu aşmış durumda. 2017 hedefimiz ise 100 milyona ulaşmak. Bu artışta 4.5G önemli bir itici güç oldu. Yeni nesil iletişim platformu BiP’i indirenlerin sayısı, 4.5G’ye geçilen 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yüzde 40’a yakın artış göstererek 12 milyona ulaştı. Türkiye’nin en bilinen müzik platformu fizy’nin indirme sayısı 8 milyonu aşarken, GollerCepte servisi de 2,8 milyon defa indirildi.”