Bitcoin ekonomik olarak gerçekleşen küçük devrimlerden birisi olarak nitelendirilebilir. Ülkelerin takip etmek için yaptığı her türlü yaptırıma rağmen yükselişine devam eden Bitcoin, dünyanın en pahalı para birimi.

Şu anda yaklaşık 2500$'a denk gelen 1 Bitcoin, dünya üzerinde birçok kişiyi zengin etti fakat en ilginç hikayelerden birisi Erik Finman isimli bir çocuğa ait.

Bitcoin ile 2012 yılında tanışan Erik, büyükannesinden aldığı 1000$'lık yatırım ile Bitcoin madenciliğine başladı. 2 yıl içerisinde 100.000$değerinde Bitcoine sahip olmayı başaran Erik, ufak çaplı bir şirket kurdu. 

Şirketini kurduktan sonra bir miktar bütçe ile Silikon Vadisi'ne giden Erik,Reddit'in kurucusu Alexis Ohanian ile tanıştı. 

Kurduğu şirketini 300 bitcoin karşılığında satmayı başaran Erik, geçtiğimiz yıl bitcoinin bir anda yükselmesiyle birlikte artık bir milyoner!

Eğitim sisteminin gereksiz derece sıkı ve insanları tek tip yetiştirmeye çalıştığını belirten Erik, gelecekte bitcoinin yıldızının daha da parlayacağından şüphe duymadığını belirtti.