2014 yılında 4G yarışının hız kazanması beklenirken, 2014’ün, mobil teknolojilerle hayatı kolaylaştıracak servislerin ve altyapı yatırımları konusunda operatörlerin rekabetine sahne olacağı anlaşılıyor. Son bir kaç yıldır sektörün büyümesine gözle görülür katkı sağlayan M2M de (machine to machine) sektörün odak noktası olmaya  devam edecek.
Entegre çözümler ve yakınsama teknolojileri de gelecek yıl sektörü daha fazla meşgul edecek alanlar olarak ağırlık kazanırken Google Glass veya internet bağlantısı, kamerası olan kol saatleri gibi ürünler de sektörün ilgi alanında...
 
‘Geliri iki kat artırdık ’
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, gelirlerini yüzde 106 büyüttüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye, 4 yılda mobil telekomünikasyon pazarında en hızlı büyüyen şirket olarak, gelirlerini iki mislinden fazlasına ve gelir pazar payını yüzde 18.6’dan yüzde 30.6’ya çıkardı. Vodafone Grubu içinde ‘Türk başarı reçetesi’ olarak ifade edilen bu program boyunca, Türkiye mobil iletişim gelir pazarındaki, pazar büyümesinin yarısından fazlası Vodafone’dan geldi. Türkiye mobil  telekomünikasyon pazarında büyümenin lokomotifi olduğumuz gibi, Avrupa’da en çok  büyüyen Vodafone operatörü olduk. Büyüme reçetemiz Vodafone Grubu içinde de örnek gösterildi.”
 
‘35 milyon abone var’
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, yılın üçüncü çeyreğinde 3 milyar lira ile şirket tarihinin en yüksek ‘çeyrek’ gelirine ve 35 milyon aboneye ulaştıklarını belirterek, “Sektörümüzde yaşanan yoğun rekabet ve numara taşınabirliğine rağmen, BTK’nın 3. çeyrek raporuna göre yüzde 51’lik pazar payımızla sektörümüze açık ara liderlik etmeye devam ediyoruz” dedi yaptı. Öztürkler şunları söyledi:
“Güçlü altyapımıza ilk 9 ayda 1 milyar lira yatırım yaptık. İlk yerli cep telefonu T40’ı sunmanın gururunu yaşadık. Turkcell markalı akıllı tablet, LTE’de 900 Mbps’e varan hız rekorumuz, 4G deneyimini Anadolu’da şehir şehir gezerek yaşatmamız, kurumsal müşterilerimiz için tasarladığımız ‘İşte Teknoloji Hamlesi’ öne çıkan işlerimiz oldu.”
 
‘3 yılda 2 milyar TL yatırım’
Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, 3. çeyrek sonuçları kapsamında gelirlerinin, önceki seneye göre yüzde 7 artarak 973 milyon lira olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, “Ara bağlantı etkisi olmasa gelir artışımız yüzde 16 olacaktı. Ayrıca, 2013 yılı 3.  çeyreği itibariyle toplamda 14.1 milyon aboneye ulaşarak abone tabanı büyümesinde  liderliğimizi sürdürdük. Abonede ve gelirde büyürken, karlılığımızı da artırdık. Son çeyrekte EBITDA’mızı yüzde 36 oranında büyüttük” bilgisini verdi.
Son üç yılda 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade eden  Akdemir, şöyle devam etti:
“3G hızını tam 4 katına çıkardık. Bu teknolojiyi 81 ilde hayata geçirdik. Yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi aşamasında ilk adımları atmayı bir gelenek haline getirdik. 4G teknolojiler konusunda ilk adımı da bu doğrultuda biz attık.”