Zira, geçtiğimiz yıla kadar şirketin kullanıcılara sunduğu en büyük ekran boyutu iPhone X ile 5.8 inç oldu.

Bu yıl beklentilere cevap veren teknoloji devi, 5.8 inç büyüklüğünde iPhone XS, 6.1 inç büyüklüğünde iPhone XR ve belkide son günlerin en çok konuşulan telefonu olan 6.5 inçlik iPhone XS Max ile kullanıcıların karşısına çıktı.

Henüz yeni iPhone’lar ülkemizde satışa sunulmamış olmasına rağmen, 2019’da tanıtılacak modeller hakkında söylentiler ortaya çıkmaya başladı. En çok merak edilen konuların başında ise gelecek yıl ekran boyutlarının nasıl olacağı geliyor.

2019 iPhone modellerinde ekran boyutları değişmeyecek!

Bu yıl tanıtılan iPhone’lar ara model olduğu için ( S ) şirketin büyük değişiklikleri gelecek yıla sakladığı düşünülüyor. Ancak, Apple hakkında doğru tahminleri ile tanınan Ming-Chi Kuo’ya göre önümüzdeki yıl ekran boyutları değişmeyecek.

Boyut değişmeyecek olsa da, bazı kaynaklar şirketin ekran çentiğini daha küçük hale getireceğini iddia ediyor. Tabi, 2019 iPhone serisinin tanıtılmasına yaklaşık 11 ay olduğu için bu cihazlar için net konuşmak mümkün değil.

Henüz detayları bilinmeyen Apple A13 işlemciden güç alacak olan 2019 iPhone modellerinde, Face ID konusunda büyük bir gelişime imza atılması bekleniyor. Apple’ın gelecek yıl üç arka kameraya geçiş yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.(Shiftdelete)