Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında örnek bir projeyi başarıyla yürütüyor. Sanayinin başkenti Kocaeli, Gebze’de kurulacak Silikon Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kentine dönüşüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 9 yılda 260 binden fazla 6. Sınıf öğrencini bilgisayar sahibi yaptı.

Bu yıl da 15 Kasım’da başlayan dağıtım programıyla 12 ilçedeki tüm okullara toplamda 40 bin 761 Vestel marka bilgisayar dağıtılacak. Bu yıl ayrıca ilk kez 257 bilişim öğretmeni de en gelişmiş teknolojiye sahip dizüstü bilgisayara kavuştu.

Bu yıl 40 bin Vestel marka bilgisayar dağıtılacak

12 ilçeden 12 okulun bilişim öğretmeni ve öğrencilerine bilgisayarlarının verildiği dağıtım töreni, Uluslararası Fuar Merkezi’nde devam eden Kocaeli Bilişim Fuarı bünyesinde gerçekleştirildi. Törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, protokol üyeleri, idareciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kocaeli’den Büyükşehir ile ilgili kurum ve kuruluşlarımızla önümüzdeki günlerde büyük bir kodlama seferberliği başlatacağız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da törene katılan öğrencilere hitaben, “Geleceğin mühendisleri, yöneticileri, iş adamları sizler olacaksınız. Gelecekte bugün sizlere dağıttığımız bilgisayarları yapan mühendisler olacaksınız. Türkiye’nin önünü açan, çocuklarımızın geleceğini çok önemseyen kıymetli Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”