90'lı yılların unutulmaz çizgi dizisi Pokemon'un sanal gerçeklik oyunu Pokemon GO haberlerine bir yenisi daha eklendi.

ABD'li Nick Johnson her Pokemon hayranının hayalini gerçekleştirmeyi başararak oyundaki 145 Pokemon'u da yakalamayı başladı. 

28 yaşındaki Johnson, pokemon toplamak için yaptığı dünya turunun Avustralya ayağında “Kangaskhan” isimli, sadece Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunan bir pokemonu yakalayarak oyundaki 145 pokemonun hepsini yakalamış oldu. 

Sadece Avustralya ve Yeni Zelanda'da bulunan  

İhtiyacı olan son Pokemon'u Sydney'de Hyde Park civarında bulan Johnson, bölgedeki oyunculara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 

Bölgede bir “Kangaskhan”ın belirdiğini fark ettikten sonra hemen taksiye bindiğini söyleyen Pokemon GO oyuncusu, yoldaki çalışma nedeniyle taksiden inerek 5 blok koşmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi. (Pokemon'lar bir bölgede doğduktan sonra belirli bir süre için yakalanabiliyor, daha sonra gözden kayboluyorlar ve tekrar çıkmasını beklemeniz gerekiyor)

POKEMONLAR İÇİN SPONSORLARLA DÜNYAYI GEZDİ  

142 pokemon'u ABD'de toplamayı başaran Johnson, ilk olarak Fransa'nın başkenti Paris'te, sadece Avrupa'da yakalanan Mr. Mime'ı yakalamayı başardı. 

Marriott uluslararası oteller zincirinin ve Expedia online seyahat acentesinin sponsorluğunu üstlendiği Johnson, tüm uçuşlarını ve konaklamalarını dünyaca ünlü otellerde ücretsiz yaptı.

Daha sonra rotasını Asya'ya çeviren 28 yaşındaki oyuncu, Reddit kullanıcılarının tavsiyelerine uyarak Hong Kong kentinde Farfetch'd karakterini elde etmeyi başardı. 

Son olarak Avustralya'da "Kangaskhan"ı da yakalayarak 145 pokemon'u da yakalamayı başaran Johnson, oyunun yapımcılarına Twitter hesabından yazmayı da ihmal etmedi. 

Yapımcılara seslenen Johnson "Hey Nintendo ve PokemonCompany, dünyayı gezdim ve 145 pokemonun hepsini topladım, ne zaman genel merkezinizi ziyaret edebilirim? Yarın Japonya'dayım!" ifadelerini kullandı.

Normalde orjinal oyunda 151 çeşit pokemon bulunuyor ancak yapımcı tarafından şimdiye kadar 145 tanesini oyunda kullanıldI.