Ardından PureView teknolojisinin yeniden Nokia’ya döneceğini açıklayan HMD Global’in bir sonraki amiral gemisinin 5 kameralı Nokia 9 PureView olacağı kesinleşmişti.

5 kameralı Nokia 9 PureView modelinden yeni detaylar!

Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Nokia’nın merakla beklenen 5 kameralı amiral gemisi hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkartıldı. Paylaşılan detaylara göre Nokia, amiral gemisi üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılına ertelenerek hayranlarını bir hayli üzen Nokia, oldukça iddialıamiral gemisi ile kullanıcıların huzuruna çıkmayı planlıyor.

FIH OTA sunucusundan sızdırılan verilere göre Nokia 9 PureView modelinin Android Pie ile çalıştığını görmekteyiz. Bunun haricinde ise 5 kamera kurulumuna ev sahipliği yapan amiral gemisi ise Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü alıyor.

Ekrana entegre edilmiş parmak izi okuyucusuyla geleceği kesinleşen Nokiamodeli için ise Olympic kod adının tercih edildiğini de belirtelim.

LoveNokia modelinin haberine göre, yeni amiral gemisine Olimpic kod adının yer verilmesinin en büyük nedeni ise kamera kurulumu olarak gösteriliyor. Söz konusu bu sebeplerden ötürü, Olimpic adını tercih ettiği konuşulan Nokia‘nın 2019 yılında piyasaya süreceği telefonunda Snapdragon 8150 işlemcisine yer vermemesi de oldukça şaşırtıyor.

Bunun yerin Snapdragon 845 işlemcisini tercih ettiği açıklanan yeni amiral gemisi hakkında tüm bilinenler ne yazık ki, yukarıda belirttiğimiz bilgilerle sınırlı olduğunu da belirtelim.

Henüz HMD Global, ortaya çıkan bu söylentiler hakkında resmi bir açıklama yapmış değil. Yetkililerin ilerleyen günlerde yeni amiral gemisi hakkında gereken açıklamaları yapması da ön görülüyor.(Shiftdelete)