Paylaşılan rapora göre 5 kameralı Nokia 9 PureView modelinin, CES veya MWC etkinliklerinin birisinde gün yüzüne çıkartılması bekleniyor. Bildiğiniz üzereNokia, 5 arka kameralı telefonunu şimdiye kadar piyasaya sürmeyi hedefliyordu. Fakat üretimde yaşanılan bazı aksaklıklar, söz konusu bu planın daha ileri bir tarihe alınmasına neden oldu.

Bu durum hakkında şirkete yakın kaynaklardan paylaşılan raporlara göre Nokia 9 PureView, yakın zaman içerisinde kullanıcılar ile bir araya gelecek. Lansman için şirket içerisinde geçen tarihler ise de haberin başında da belirtiğimiz gibi Ocak ayında düzenlenecek olan CES 2019 etkinliği veya Şubat ayında düzenlenecek olan MWC 2019 olarak gösteriliyor.

5 kameralı Nokia 9 özellikleri neler sunacak?

Leica lensleri ile Huawei akıllı telefonlardaki kameralarda yüksek başarı elde ederken Nokia ise PureView kameralarıyla ve Zeiss ortaklığıyla ciddi bir rakip olmaya hazırlanıyor.

Modelin 5.9 inç büyüklüğünde çentiksiz ekranda QHD çözünürlük sunacağını belirten sızıntıda, Snapdragon 845 işlemciden gücünü alacağı belirtiliyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama birimine ev sahipliği yapacak olan Nokia 9, 4150 mAh bataryadan gücünü alacak.

Suya ve toza karşı dayanıklı olacak olan akıllı telefon Android 9.0 Pie ile kutudan çıkacak. 5 kameralı kurulum net bir şekilde görülürken çift tonlu LED flaş ve yakınlık sensörünün onlara eşlik etmesi bekleniyor. Kameraların görevleri hakkında ise net bir bilgi şu aşamada bulunmuyor. Son olarak ise önümüzdeki 2-3 ay sonra piyasaya sunulacak modelin, şimdiye kadarki en pahalı Nokia modeli olacağı belirtiliyor.

Peki siz, Nokia’nın yeni amiral gemisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Nokia, bu söz konusu bu modeli ile istediği başarıya ulaşabilecek mi?(Shiftdelete)