Bu yol doğrultusunda Apple’da yeni nesil iPhone modellerinde Intel XMM 8160 modemleri sayesinde 5G teknolojisine yer verecek.

Geçtiğimiz saatlerde Bloomberg tarafından yayınlanan rapor birlikte, 5G destekli iPhone modelleri hakkında önemli bir detaylar paylaşıldı.Rapora göre, Apple’ın 2020 yılına kadar 5G destekli iPhone modelini üretmeyeceği belirtildi. Söz konusu bu durumun, geçtiğimiz aylarda Fast Company tarafından paylaşılan rapordaki bilgilerle örtüştüğünü de özellikle belirtelim.

Hatırlayacağınız üzere Apple, 2008 yılında 3G teknolojisinin yaygın olmasına rağmen, ilk modelini 2G teknolojisi ile birlikte kullanıcılarına sunmuştu. Aynı şeyi, 4G içinde gerçekleştiren Apple, geleneği bozmayarak 5G teknolojisine de 1 yıl gecikmeli olarak geçiş yapacak.

Bloomberg raporlarına göre, Intel’in 2019’un Eylül ayında düzenlenecek olan Apple lansmanına kadar XMM 8160 modemlerini yetiştiremeyeceği vurgulanıyor.

Intel ile birlikte çalışmalar yürüten Apple‘ın 1 sene beklemesinin nedeni olarak daha stabil bir altyapı oluşturmak istemesi olarak değerlendirilebilir.(Shiftdelete)