Şimdilerde “mavi kuş” sayesinde milyarderliğin keyfini süren Twitter’ın kurucularından Ev Williams, eski günlerini asla unutmuyor. Çünkü bir zamanlar, canı kahve istediğinde, cebinde para olmadığını, evin içinde bulduğu kuruşlarla geçindiğini hatırlıyor...

Twitter’daki hisseleri sayesinde milyarder olan, bir dönem bu şirketin CEO koltuğunda otururken 2010 yılında uzaklaştırılan Ev Williams, şimdilerde kendi şirketi olan “Medium” ile ilgileniyor. Şimdiden 600 milyon doların üzerinde değer biçilen şirkete yeni yatırımcılar da bulan Williams, eski “parasız” günlerini unutmuş değil. İlk internet şirketini 1990’larda kuran Williams, girişimcilikte çok zor günler geçirdiğini hatırlatarak, “Koltuğun minderlerinin altında bozuk para aradığımı hatırlıyorum. Bütün gece çalışmak zorunda olduğumdan, kahveye ihtiyacım vardı. Fakat hiç param yoktu!” diye anlatıyor o günlerini...

O dönemde Nebraska’da yaşayan Williams, ardından O’Reilly Media adlı kuruluşta çalışmak için Silikon Vadisi’ne taşınmış. Burada çalışırken, bir blog platformu kurarak yeni trend başlatan Williams, ardından Jack Dorsey ile birlikte Twitter’ı kurmuş. 2010’da Twitter’ın CEO’luğundan indirildiğini de hatırlatmakta yarar var. O, bu deneyimi “Hayatımın en kötü günüydü, yaşadığım en berbat deneyimdi” diye anlatıyor. Bu kötü deneyimin sonrasında bir danışmandan hayatını değiştirecek tavsiyeler aldığını belirten Williams, şöyle devam ediyor:

“Bana, insanlar krizde olduğunda, iki şey olur. Asla kendilerini toparlayamazlar ya da toparlanıp, eskisinden daha iyi bir duruma gelirler. Bu yüzden çok daha iyi olacağımı söyledi bana. Geçmişte yaşadığım zorluklar aklıma gelince, daha çabuk toparlandım. Söylenenler doğru çıktı!”

2013 yılında, internette bir yayıncılık platformu olan “Medium” şirketini kuran Williams, başarılı işlere imza atarak şirketi geliştirdi. bugün 600 milyon dolar civarında değere ulaşan Medium, yakınlarda 100 milyon doların üzerinde sermaye çekmeyi de başardı. 

Hisselerinin bir kısmını satmasına ve kendi şini kurmasına rağmen halen Twitter’ın yönetim kurulu üyesi olan Williams, CEO Jack Dorsey ile ilişkilerinin güçlü olduğunu söylüyor. Williams, “İkimiz de Twitter’la birlikte olgunlaştık ve halen şirketin geleceğini düşünüyoruz” diyor. Geçmiştekine oranla, şimdi daha kendinden emin bir lider haline geldiğini de anlatan Williams, “Geçmişte tehdit olarak gördüğümüz durumları şimdi değerlendirdiğimde, aslında bunların sadece birer tümsek olduğunu anlıyorum” ifadesini kullanıyor.