Kaskın kurşun geçirmez dış kabuğunun altında elektronik bir kask bulunuyor. Elektronik kask, Android’li telefonun görüntüsünü askerin gözlüğüne yansıtıyor
ABD ordusu, geçtiğimiz haftalarda Iron Man’inkine benzer akıllı bir savaş zırhı üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bu proje hala yapım aşamasındayken; Android’li savaş kasklarının geliştirilme süreci bitti. İleri teknoloji kask Android işletim sistemiyle çalışıyor ve aynı zamanda askerlerin kafalarını mermilere karşı koruyor.

Kaskın kurşun geçirmez dış kabuğunun altında elektronik bir kask bulunuyor. Elektronik kask, Android’li telefonun görüntüsünü askerin gözlüğüne yansıtıyor. Ana amaç ise askerlerin bu kask ile kritik bilgileri anlık olarak gözlerinin önünde görmeleri ve bu şekilde stratejik avantaj sağlamaları.
Üstelik bu kask ABD ordusunun üzerinde çalıştığı akıllı zırh The Tactical Assault Light Operator Suit (kısaca TALOS) ile uyumlu olarak geliştirilmiş. Geliştirici ekibin kıdemli mühendislerinden Don Lee, kask ile zırhın uyumlu ve hatta birlikte daha iyi çalışmasını amaçladıklarını söylüyor.
Yapılan testlerde askerler yeni Iron Man kasklarının son derece işlevsel, zırhın ise son derece hızlı olduğunu söyledi. Tank operatörü asker ise, bu kask ile etrafa baktığında kum yutmamanın güzel bir şey olduğunu düşünüyor.
(Akşam)