Ticaret savaşında müzakerelere rağmen bir yandan tansiyonun artmaya devam etmesiyle Çin’in ABD’den tarım ürünleri alımını durdurmasına karşılık, ABD de Huawei Lisansı konusunu askıya aldı.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray Çin’in ABD’den tarım ürünleri alımını durdurması kararının ardından, bazı ABD’li şirketlere Huawei ile çalışabilmeleri için verilecek lisans kararını askıya aldı.

Ticaret Bakanı Wilbur Ross geçen hafta konuyla alakalı 50 talep aldıklarını ve bu taleplerin beklediğini söyledi. ABD’li şirketlerin ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle ABD hükümeti tarafından Mayıs ayında kara listeye alınan  Çinli teknoloji devi Huawei’ye ürün tedarikinde bulunmaları için özel bir lisansa sahip olmaları gerekiyor. .

ABD’nin bu kararının ardından hisse senetleri, tahviller ve para birimleri soya fasulyesi fiyatları dünya çapında sarstı.

Huawei tedarikçisi olan Micron Technology Inc. ve Western Digital Corp lisansın ertelenmesi haberinin ardından yüzde 2.2’ye varan düşüşler kaydederken Qualcomm Inc.,  Xilinix Inc. ve NeoPhotonics Corp. Hisselerinin tamamı seans kapandıktan sonraki işlemlerde yüzde 1’den daha fazla geriledi.

Huawei kendi işletim sistemini tanıttı