Açtıkları sahte bir Twitter hesabından TCMB logosunu ve Merkez Bankası’nın ismini kullanarak, “Tüm kartlarınızın geriye dönük aidat iadelerini almak için son gün bugün” şeklinde atılan Tweet, dün cep telefonlarından ve bilgisayarlarından bu uygulamaya giren yüzbinlerce kullanıcıyı kendisine hedef olarak seçti. Gönderilen bu olta Tweet, sadece Merkez Bankası’nı değil Türkiye’nin önde gelen birçok bankası ve kart markalarını da içine alarak inandırıcılığını daha da artırmayı başardı. Sosyal medyada dün birçok kullanıcı bu başlığa yanlışlıkla tık’layarak birçok kişisel bilgisinin dolandırıcıların eline geçmesine engel olamadı. 

Hesabın detaylarına bakıldığında aslında Merkez Bankası’nın orjinal hesabı olmadığı anlaşılıyordu. Ancak bu durum birçok kullanıcının sabah saatlerinde başlayan bu gönderimlere farkında olmadan tık’lamasının önüne geçemedi. 

“Hemen başvur”, “www.tcmb.gov.tr” şeklinde notlarla bitirilen Tweet’lerin, sponsorlu (reklam) olması, dolayısıyla Twitter denetiminden geçmemesi ağır eleştirisi konusu olmuş durumda. Bilindiği gibi daha önce de dolandırıcılık maksatlı, “çekiliş”, “hediye” ve benzeri başlıklarla sosyal medyada dolaşan reklam, duyuru tarzı paylaşımlar şikayet konusuydu.