Dünyada, sınırlar ötesi e-ticaret hacmi 400 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Bu rakamı 2020'de 1 trilyon dolar sınırına yaklaşacak. Türkiye'de e-ticaretin hacmi 2016 itibarıyla 17.5 milyar TL'ye ulaştı. 2012 yılında yüzde 1.7 olan e-ticaretin toplam perakendedeki payı İse yüzde 3.5'e yükseldi.

Türkiye'de klasik perakendecilerin toplam e-ticaret pazarından aldığı pay yaklaşık yüzde 30 seviyesinde. Küresel çapta mobilin e-ticaret payı yüzde 44 iken Türkiye'de bu oran henüz yüzde 19 seviyesinde.

2016 yılı İtibarıyla Türkiye'de e-ticaret İşlemlerinin yaklaşık yüzde 19'u akıllı telefon ve tabletler üzerinden gerçekleşti. 2021 yılı İçin bu oranın yüzde 49 seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

 TÜSİAD'ın GittiGidiyor ve The Boston Consulting Group (BCG) destekleriyle hazırladığı 'Dijitalleşen Dünyada Ekonominin İtici Gücü: E-Ticaret' raporundaki rakamlar dikkat çekici. İşin uzmanları Türkiye'de bir İki yıl İçinde perakende e-ticaret hacminin 35 milyar TL'yi geçmesini öngörüyor. Yani Türkiye'nin gidecek çok yolu var. Haliyle bu potansiyel dünyanın önemli e-ticaret sitelerinin de gözünden kaçmıyor.

Para Dergisi’nin haberine göre  dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon.com Türkiye'ye giriş yaptı.  Geçtiğimiz günlerde somut adımını atar Amazon Türkiye'de resmen bir şirket kurdu. Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi unvanlı şirketin merkezi Beşiktaş görünüyor. Şirketin hakim ortağı ise Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari. Yani Amazon Turkey, Avrupa'ya bağlı olarak hizmet verecek.

Habere göre şirketin gündeminde Türkiye'de satın alma da varmış. Bu olmaz ise sıfırdan yapılanma gerçekleştirilecekmiş. Amazon Türkiye, kadrolaşma çalışmaları da başlatmış. Habere göre, Hepsiburada.com'un eski CEO'su İlker Baydar İle temas halindelermiş.