ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC), Amazon.com Inc'in bulut bilişim şirketi Amazon Web Hizmetleri için anti tröst soruşturması başlattığı öne sürüldü. 

Reuters'teki habere göre bulut bilişiminde, şirketlere sunucu kiralayan Amazon Web Hizmetleri'yle ilgili soruşturma iddiası için FTC'den bir yorum gelmezken Amazon da soruları yanıtsız bıraktı. 

Teknoloji endüstrisindeki en hızlı büyüyen alanlardan biri olan bulut bilişimde işletmeler, kendi veri merkezlerini işletmek yerine Amazon'dan sunucu kiralıyorlar.

Amazon, en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısıdır ve Microsoft Corp ile en yakın rekabet içinde. Küçük şirketler, bulut ağlarında geliştiricilere ve kurumsal müşterilere hizmet sunmak için de rekabet ediyor. 

Analistler, Refinitiv’in IBES verilerine göre, Amazon’un pazar payı bakımından dünya lideri olan bulut biriminin 2019’da 34.9 milyar dolarlık satışlar elde etmesini bekliyorlar.

FTC soruşturmasına ek olarak, Adalet Bakanlığı ve Temsilciler Meclisi Adliye Komitesi dört büyük teknoloji şirketinin hepsini araştırıyor.