“AMD Gaming Evolved, oyun tutkunlarına maksimum görüntü kalitesi ve tüm PC’lerde en iyi performans değerleri sunan oyunlar için çalışmalarını sürdürüyor” diyen AMD ISV Oyun ve Ortaklıklar Direktörü Ritche Corpus, “Creative Assembly gibi çığır açan oyun tasarımcılarıyla yaptığımız ortaklıklar sayesinde, oyun tutkunlarını, ‘Alien: Isolation’ gibi hak ettikleri yüksek kalitede, güzel ve keyifli oyunlarla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz” diye ekledi.
 
Sürekli olarak korku ve ölüm tehlikesinin yaşandığı bir ortamda hayatta kalabilmek üzerine kurulan “Alien: Isolation” ile oyuncular, korkunun gerçek anlamını keşfedecekler. “AlienTM” filminde yaşanan olayların üzerinden 15 yıl geçmesiyle başlayan oyunda, Ellen Ripley’in kızı Amanda, annesinin kaybolmasının arkasındaki gerçeği bulmak adına zorlu bir yaşam mücadelesine giriyor. Oyuncular, bir tarafta panik ve umutsuzluğun, öbür tarafta ise nerde ne yapacağı belli olmayan acımasız “Alien”ın kol gezdiği bu dünyada, Amanda olarak amansız bir mücadeleye atılıyor. Yeterli güç ve malzemeden yoksun oyunseverler, sadece görevi tamamlamak adına değil, hayatta kalabilmek için yeni kaynaklar aramak ve bunun için zekalarını kullanıp doğaçlama çözümler üretmek zorunda kalıyor.
 
“Alien: Isolation, oyuncuları dehşetle dolu ürkütücü dünyaya sokan bir oyun” diyen Creative Assembly Baş Programcısı Clive Gratton, “Oyunu ‘hissedebilmek’ için görsellik öyle büyük bir rol oynuyor ki bu konuda vizyonumuzu tam anlamıyla gösterebilecek kapasitede özel bir oyun motoru tasarlamak için çok çalıştık. AMD, izdüşüm güçlendirici gölgeleme, hesap temelli parçaçık tasarımı, HDAO ve DirectX mozaik döşemesi gibi pek çok efekt teknolojileri ile bu oyun motorunu bilgisayarlara uygun olarak tasarlamamız konusunda bize büyük katkı sağladı. AMD Eyefinity ve Crossfire teknolojileri gibi oyunculara bilgisayar gerçekçiliğini deneyimleten ‘immersion’ ve performans destekli sistemler sayesinde PC deneyimi her zamankinden çok daha keyifli” diye ekledi.
 
Bu zengin grafik kalitesini ve “Alien: Isolation”ın ürkütücü dünyasını keşfetmek isteyen oyunseverler, 2 Eylül’den itibaren Never Settle: Space Edition promosyonu yapan oyun mağazalarından AMD Radeon™ R9 Serisi bir grafik kartı alarak oyunun bir kopyasına da sahip olabilirler.