AMD müşterilerine HDR monitör desteği ve endüstri lideri watt başına performans dahil olmak üzere bir dizi önemli yapısal gelişmeye dikkat çekerek yeni 2016 Polaris GPU yapısına dair kısa bir demo sundu. AMD, Polaris mimarili GPU’ların 2016 ortasından itibaren pazara sunulması bekleniyor.

AMD’nin Polaris yapısı tabanlı 14nm FinFET GPU’lar enerji verimi açısından nesiller arasında çarpıcı bir artış sağlıyor. Polaris tabanlı GPU’lar küçük boyutlu ince ve hafif tasarımlı bilgisayarlarda çalışan grafik uygulamaları, oyunlar, VR ve multimedya uygulamalarında akıcı resim karesi hızları için tasarlandı.

AMD Başkanı ve CEO'su Lisa Su konu ile ilgili "En modern özelliklerin yanı sıra bu etkileyici performans ve enerji verimi kazanımlarını sunmak için birinci sınıf bir GPU tasarım ekibi gerekiyor" dedi. Ve ayrıca ekledi “Polaris mimarisi, Radeon Software Crimson Edition ve Radeon Teknolojileri Grubumuzun yol haritasında bekleyen diğer pek çok yenilikle motive olan Radeon™ tutkunları için 2016 çok umut verici görünüyor.”

Polaris mimarisi, AMD’nin 4. nesil Graphics Core Next (GCN) yapısını, HDMI® 2.0a ve DisplayPort 1.3 destekli gelecek nesil ekran motorunu ve 4K h.265 kodlama ve kod çözmeyi içeren gelecek nesil multimedya özelliklerini barındırıyor.

AMD 2020’de 25 kat gelişmesi hedeflenen mobil işlemcilerinin enerji verimini çarpıcı bir şekilde arttırma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip.