Google, Bluebox Güvenlik Şirketi tarafından açığa çıkarılan, Android cihazlarının %99'unu etkileyen güvenlik açığı için harekete geçti.
Yaklaşık dört yıldır neredeyse tüm Android cihazlarını etkileyen bu güvenlik açığının cihazları virüslere karşı korunmasız hale getirdiği haberleri Android kullanıcılarını oldukça endişelendirmişti. Cihazlara sızan bu virüslerin uygulamalarını ele geçirmesi ve kişisel bilgilerine ulaşması olasılığı ile korkan Android kullanıcıları Google'dan konu ile ilgili açıklama beklerken, teknoloji devi bu güvenlik açığı için bir çözüm geliştirdiğini açıkladı. Znet'e konuşan Google yöneticisi Gina Scigliano, Google'ın bu sözü geçen güvenlik açığını çözmek için bir yama geliştirdiğini ve Samsung gibi iş ortaklarına bu yamayı ulaştırdıklarını açıkladı. Android kullanıcıları cihazlarını etkileyen ve virüsleri davet eden bu güvenlik açığından kurtulmak için şimdi yayınlanacak güncellemeyi bekleyecekler.
Bluebox Security CTO'su Jeff Forristal'ın söylediğine göre 900 milyon civarında cihazın etkilendiği, Google'ın dört yıl boyunca gözünden kaçan açıkta giderilmiş olacak.