Bazen elimizden çıkardığımız için bazen de yavaşladıkları için yapılması gereken bu işlem cihazın ilgili menüsünden kolaylıkla yapılabiliyor.

İşte Android cihaz sıfırlama işlemi:

- Öncelikle telefonumuzun ayarlar menüsüne giriyoruz. Ana menüde Ayarlar seçeneği altında telefonun ayarlarına ulaşabilidiğiniz bir ikon bulunuyor. Bu menüye Android cihazlarda üst tarafta bulunan Bildirim bölümündeki Çark simgesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

- Ayarlara girdikten sonra bazı telefonlarda Genel Yönetim, bazı telefonlarda ise Sistem menüsü altında Sıfırlama (bazılarına Sıfırlama) menüsüne girmek gerekiyor.

- Bu menüye girdiğimizde ise karşımıza 3 farklı seçenek çıkıyor: Fabrika ayarlarına sıfırla, Ağ Ayarlarını sıfırla ve Fabrika ayarlarına sıfırla. Şimdi bu seçeneklere tek tek bakacak olursa

- Fabrika ayarlarına dön (Bazı cihazlarda tüm Tam ayarları sıfırla da olabiliyor): Bu seçenek telefondaki ayarları ilk açıldığı andaki yani kutusundan ilk çıktığı andaki haline getirir.

- Ağ Ayarlarını sıfırla: Bu seçenek ise telefonun ağ ayarlarının sıfırlanmasını sağlar.

- Fabrika ayarlarına sıfırla: Bu seçenek ise teleondaki tüm ayarları sıfırlar ve dökümanları siler. Bu özelliği kullandığınızda geri dönülmez olarak teelfon ya da tabletteki tüm bilgilerin sıfırlanacağını hatırlatmak isteriz. Bu özelliğin geri dönüşü yoktur ve silinen veriler bir daha geri getirilemez.