Google, Chrome'un Android sürümü için bazı tasarım değişiklikleri yapmak üzere. Firma, tarayıcının geliştirme kanalındaki sürümü Chrome Dev'in adres çubuğunu ekranın altına taşıdı.

Alt tarafta gösterilen adres çubuğu fikri ilk olarak geçen sene Ekim'de ortaya atılmıştı. Ancak bu sırada işlev deneyseldi ve varsayılan olarak sunulmuyordu. En son Chrome Dev sürümü ise işlevi varsayılan hale getiriyor ve isterseniz devre dışı bırakmanıza izin veriyor.

Özellikle Galaxy S8, LG G6 gibi büyük ve "uzun" telefonlarda tek elle ekranın üst tarafına yetişmeniz zor. Bu yüzden Google'ın yapacağı bu tür bir değişiklik, adres çubuğuna ulaşmayı kolaylaştıracak.

Yeni adres çubuğu, yeni "genişlet" düğmesinin dışında tamamen aynı görünüyor. Bu düğme tek bir dokunuşla ekranın alt yarısının yeni, sekmeli bir arayüzle kaplanmasını sağlıyor. Bu arayüzde Giriş, İndirmeler, Yer İşaretleri, Geçmiş sekmeleri bulunuyor.

İndirmeler, Yer İşaretleri, Geçmiş sekmelerinin sunduğu işlevler, isimlerinden zaten belli. Giriş sekmesi ise yeni sekme sayfasının yerini alıyor. Bu sekmede en çok ziyaret edilen web sayfaları ve tavsiye edilen yazılar bulunuyor.

chip.com.tr'nin haberine göre yeni arayüz şu an sadece Chrome Dev üzerinden sunuluyor ancak Beta ve Stable kanalının yolunda olduğu açık. Umudumuz, Google'ın yeni işlevi isteğe bağlı olarak sunması çünkü herkes bu değişikliği beğenmeyebilir.