512 MB / 1 GB RAM’e sahip telefonlarda tercih edilen bu hafifletilmiş işletim sisteminin, Android Oreo Go ve Pie Go olmak üzere şu anda iki versiyonu var.

Bir Android Go uygulaması daha 10 milyon barajını geçti!

Google’ın arama uygulamasının hafif sürümü olan Google Go kısa bir süre önce 10 milyon yüklemeye ulaşmıştı. Şimdi bu rakama ulaşan ikinci uygulama Google Maps Go veya diğer adıyla Google Haritalar Go oldu.

Bu iki uygulamanın Android işletim sisteminin yapı taşları arasında yer aldığını ve sıklıkla kullanıldığını dikkate aldığımızda, Android Go’lu akıllı telefon satışlarının 10 milyon seviyesine yaklaştığını söylememiz yanlış olmayacaktır.

Tabi, standart Android ile çalışan akıllı telefonlarda uygulamaların Go sürümünü çalıştırabiliyor. Bu nedenle hafifletilmiş uygulamaların sadece işletim sisteminin Go sürümünün kullanıldığı cihazlara özgü olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Google, Android Go’nun ekonomik açıdan zor durumdaki ülkelerde düşük fiyatlı telefonlara olan talebi artırdığını ifade ediyor. Bu sayede uygun fiyata ve düşük donanıma sahip olan bu telefonlar kullanıcılara iyi bir deneyim sunabiliyor.(Shiftdelete)