Samsung, Apple, Huawei ve Google markalarının artık üst seviye güncel modelleri OLED ekrana sahip. Bunun nedeni de hem daha kaliteli görüntü vermesi hem de batarya performansına verimlilik katması.

Google karanlık modun Android telefonlarda daha yüksek batarya performansı verdiğini açıkladı!

Öncelikle Google karanlık mod neden daha az enerji harcıyor? Bunu açıklayalım. Bahsettiğimiz durumun en büyük nedeni, OLED ekranlarda her bir piksel kendi başın çalışıyor olması. Durum böyle olunca karanlık sayfalarda daha az piksel çalışır halde oluyor. Hatta OLED’in artılarından biri de, siyah görüntülerde pikseller kapanarak daha koyu bir renk elde ediliyor. Böylece hem daha verimli pil performansı hem de daha kaliteli görüntüler elde edilmiş oluyor.

Google AMOLED ekrana sahip Pixel ile IPS LCD ekrana sahip olan iPhone 7‘yi kıyasladı. Ortaya çıkan sonuçlarda AMOLED ekrana sahip olan Pixel’in karanlık modda çok daha yüksek enerji verimliliği oraya çıktı.

Yapılan kıyaslamada en yüksek parlaklıkta, normal modda Pixel 250 mA enerji harcarken, iPhone 7 230 mA enerji harcadı. Karanlık modda ise Pixel 92 mA, iPhone 7 ise 230 mA enerji harcadı. Bu sonuçları orana vurduğumuz zaman AMOLED ekrana sahip Pixel %93 daha verimli çalışmış oluyor.