Akıllı telefon pazarındaki işletim sistemi kullanım oranlarında Android’in diğerlerine karşı bariz bir üstünlüğü mevcut. Elbette bu durumdaki temel sebep, Apple haricindeki hemen hemen tüm üreticilerin Android işletim sistemini tercih ediyor olması. Pek çok üretici birçok modelini henüz en güncel sürüm olan Android 7.0’a bile geçirememişken, Google bir sonraki sürümde sona gelmek üzere.

Yazılım ve teknoloji dünyasının lider ismi Google, kısa süre önce Android O için yeni bir geliştirici güncellemesi yayınladı. Android O için yayınlanan 4. geliştirici güncellemesi ile bir önceki sürümde var olan hata ve sorunlar giderildi. Ayrıca, bu sürümle birlikte Android O’nun daha stabil bir hale geldiği ve bazı özelliklerin de aktif hale getirildiği belirtildi.

Android O’nun son yayınlanan geliştirici sürümünü Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player ya da Android Emulator’de test edebilirsiniz.

Google’ın yeni Anrdoid sürümünü bu yazın sonunda kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. Şimdiden bazı akıllı telefon üreticileri geliştirmekte oldukları telefonlarını Android O ile test etmeye başlamış durumda. Muhtemelen Ağustos’un sonunda başlayacak olan IFA’da yeni Android işletim sistemine sahip olan daha çok model göreceğiz.

Hali hazırda Android 7.0 dağıtımına bile yeni başlayan üreticilerin, bu yeni Android sürümüne ne zaman geçecekleri ise şimdilik belirsiz.