İlk başlarda Google, Android One projesi ile birlikte istediği başarıyı yakalamamış olsa da, 2017 yılında Xiaomi Mi A1′in piyasaya sürülmesiyle birlikte, büyük bir sıçramaya imza attı.

Android One ile birlikte giriş seviyesindeki cihazlara en az iki yıl boyunca büyük Android sistem güncellemelerini sunan Google  söz konusu bu cihazların uzun bir zaman boyunca güncel kalmasını sağlamakta.

Fakat, bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya atılan iddialara göre Google, One destekli cihazlar için izlemiş olduğu politikayı değiştirdiğini iddia etti.

Reddit kullanıcısı Google‘ın, Android One’ın resmi internet sitesi üzerinden 2 yıllık yazılım yükseltme vaadiyle ilgili tüm referanslarını kaldırdığını gözler önüne serdi.

Söz konusu bu bölümü kaldırarak, yerine üç yıl boyunca güvenlik güncellemeleri vaadinde bulunan Google, şimdiden One kullanıcılarını bir hayli tedirgin etmiş durumda.

Google‘ın bahsi geçen yazılım güncelleme vaadi ile ilgili kısımları kasten mi kaldırdığı yoksa yanlışlıkla mı kaldırdığı bilinmiyor. Ancak bu durum ile ilgili aktarılan raporlara göre, Google‘ın önümüzdeki yıllarda One destekli cihazlariçin sunmuş olduğu güncelleme desteğini ile ilgili büyük değişikliklere gidebileceği iddia ediliyor.

Henüz tüm bunların bir varsayımdan ibaret olduğunu da belirtmekte yarar var. (Shiftdelete)