Google'ın düzenlediği I/O geliştiriciler konferansı tüm hızıyla sürüyor. Dev şirket Android'in yeni tasarımı ve kullanıcı verilerinin ardından düşük maliyetli telefon bekleyenleri sevindirecek bir yeniliği duyurdu.
 
Şirket Android'li akıllı telefonların daha fazla kullanıcıya, daha düşük maliyet ile ulaşması için Android One olarak adlandırılan yeni bir programı duyurdu.


 
Android One sayesinde, üreticiler telefonlarını geliştirirken örnek alabilecekleri referans modelleri kullanabilecekler. Bu sayede yüksek kaliteli telefonları ucuz maliyet ile üretebilecekler. Bu telefonlar ham Android versiyonuyla çalışacak ve güncellemeleri otomatik olarak alacak. Bununla birlikte her bir üretici kendi uygulamalarını da cihazlarına ekleyebilecek. Google Android One programını ilk olarak önümüzdeki sonbaharda Hindistan’da başlatacak.

video##828##player
 
Google, Micromax tarafından geliştirilmiş örnek bir modeli de etkinlikte gösterdi.  Bu Android One telefonunda 4.5 inç ekran, çift SIM desteği, SD kart yuvası ve FM radyo bulunuyor. Google bu telefonun maliyetinin 100 doların altında olacağını dile getirdi. Karbonn Mobile ve Spice Mobile gibi Hindistan merkezli şirketler de Android One telefonları üretecek.