Android tabanlı bütçe dostu oyun konsolu OUYA, uzun bekleyişin ardından mağazadaki raflarda yerini aldı. Oldukça ufak boyuttaki tasarımıyla dikkat çeken Ouya, bugünden itibaren satın alınabilecek. Kickstarter çatısı altında tasarlanıp geliştirilen OUYA, henüz proje aşamasındayken teknolojiseverler tarafından büyük ilgi görmüştü. Android işletim sistemiyle çalışan mini oyun konsolu, mobil oyuncuların favorileri arasında yer alıyor.
Akıllı telefonlardaki oyunları ve telefonundan oyun oynamayı sevenler için tasarlanan OUYA, GooglePlay Store’daki oyunları sorunsuzca televizyon ekranında oynamanızı sağlıyor. Akıllı telefondan oynanan oyuna mini konsol sayesinde televizyon ekranında kalınan yerden devam edilebiliyor.
 
Oyunun dışında müzik dinleme, kitap okuma ve film izleme gibi multimedya özellikleri sunan OUYA, Amazon üzerinden satışa çıktığı gün tükendi. 4 Temmuz’da mağazalardaki yerini alması beklenen akıllı konsolun etiket fiyatı ise 99 $ olarak belirlenmiş.

150’den fazla oyunla gelen Ouya, 1.7 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemci, 1 GB RAM, 1 HDMI port, 1 USB port ve 8 GB dahili hafıza özelliklerine sahip. Kendine has arayüzü bulunan cihaz, Android 4.1.2işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Minik oyun konsolunda ayrıca VEVO, Twitch TV gibi video ve müzik uygulamaları da bulunuyor.