Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Android Piegüncellemesi, dört yeni Galaxy S10 modelini gün yüzüne çıkarttı.

Android Pie dört yeni Galaxy S10 modelini ortaya çıkarttı!

XDA-Developers tarafından yapılan sızıntıya göre, Samsung Galaxy S9 Plus için gelecek olan Android Pie güncellemesinde önemli bir detay gün yüzüne çıkartıldı. Yeni gelecek olan ürün yazılımında ise şu an piyasada olmayan dört yeni Samsung modeli gözler önüne serildi.

Yeni Android sürümünde “beyond 0”, “beyond 1”, “beyond 2” ve“beyond 2 5G”kod adlı 4 yeni cihaz bulundu. Aralarında 5G destekli modelinde bulunduğu yeniSamsung modellerinin, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Galaxy S10 modelleri olduğu iddia ediliyor.

Her model ise Galaxy S10’un kod adı olacak olan ”beyond” ile adlandırıldığını da görmekteyiz. Yapılan sızıntı ile birlikte 0’ın en küçük boyutlu Galaxy S10 modeli olacağı tahmin ediliyor.

1’in ise orta boyutlu olacağı düşünülürken, 2’nin ise diğer dört modelden daha büyük bir model olacağının altı çiziliyor. Görünen o ki Sasmung‘da, Apple gibi üç farklı boyuta sahip amiral gemilerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Hatırlayacağınız üzere Samsung, 5G teknolojine tam olarak 160 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. Böylelikle şirket, herkesten önce 5G teknolojisini yeni akıllı telefonlarıyla birlikte piyasaya sürecek.

Beyond 1 kod adı verilen cihazın 5,8 inç ekrana ve çift arka kamera kuruluma sahip olması bekleniyor. Beyond 2 olarak adlandırılan model ise, 6.44 inç ekrana ve üç adet arka kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Beyond 2 5G kod adlı modelse, 5G ağlarını destekleyebilecek bir modem ile gelecek.

Gelecek yıl piyasaya sunulacak olan bu modeller Snadpragon 855 ve Exynos 9820 işlemcisinden güç alacaklar. Bildiğiniz üzere Snapdragon 855 işlemcisi  X50 modemi sayesinde 5G ağlarını destekleyebileceği açıklanmıştı.

Samsung kullanıcıların karşısına dört yeni modelle çıkıp çıkmayacağı hakkında bir fikrimiz bulunmuyor. Ancak Apple, geçtiğimiz haftalarda üç yeni modelini piyasa sürmesinin ardından, Samsung cephesinden de benzer bir hamle gelmesi bekleniyor.