Android Pie güncellemesi Galaxy S9 ve Galaxy Note cihazlarına 9 üç yıl önce tanıtılan uyarlanabilir depolama alanı özelliğini getirebilir.Google, 2015'te AndroidMarshmallow ile uyarlanabilir depolama alanı adlı özelliğini tanıtmıştı.

Sızdırılmış Galaxy Note 9 Pie ürün yazılımı, microSD kart formatlama ve genişletilmiş telefon depolama alanı için kullanma seçeneğine sahip. Bu, XDA Developers forum üyelerinden biri tarafından keşfedildi. Şu anda düzgün çalışmıyor, ancak bu Pie'ın son sürümünde (veya Samsung'un Galaxy S9 ve S9+ için yayınlayacak beta sürümlerinde) değişebilir.

Samsung, cihazlarına uyarlanabilir depolama alanı getirmede çok geç kaldı. Bu özellik daha öncesinde bütçe dostu ve sınırlı dahili depolamatya sahip Galaxy cihazları için yayınlanmalıydı. Çünkü Samsung, artık akıllı telefonlarının çoğunda 16GB dahili depolama alanı sunmuyor.

Samsung, Android Pie güncellemesini Galaxy S8 ve üstü amiral gemileri için yayınlayacak. Bu cihazlar en az 64GB depolama alanına saihip olduğundan bu ihtiyaç duyulan bir özellik olmayacak. 2019 yılında gelecek Samsung telefonlar, kutudan Android Pie ile çıkacak ve büyük çoğunluğu 64GB depolama alanına sahip olacak. Yani kullanıcılar, yine uyarlanabilir depolama alanına çok fazla ihtiyaç duymayacak.(Milliyet/Onur Binay)