Sensor Tower tarafından yapılan yeni bir araştırma en çok hangi uygulamaların indirildiğini ortaya çıkardı. Yılın ilk çeyreğinde indirilen uygulamalara göre hazırlanan rapora göre hem Android’de hem de iOS’ta en çok indirilen uygulamalar Facebook’a ait. iOS’ta en çok indirilen uygulama Messenger oldu. Facebook’un popüler mesajlaşma uygulamasını WhatsApp, Bitmoji, Instagram ve Facebook izledi.

most-downloaded-apps

Android kullanıcılarının en çok indirdiği uygulama ise Facebook. Onu sırasıyla WhatsApp, Messenger, Instagram ve Snapchat izliyor. Facebook uygulamaları her iki işletim sisteminde de zirvede yer alıyor. Şirketin bir de şimdi Messenger için akıllı asistanı M’yi yayınladığını düşünürsek, indirme sayılarının daha da artması bekleniyor. Sensor Tower’ın araştırmasında dikkat çeken bir diğer konu da, en çok indirilen uygulamaların başında sosyal medya ugulamalarının gelmesi.

most-downloaded-apps (2)

En çok indirilen uygulamalar sosyal medya uygulamaları olsa da en çok geliri elde eden video uygulamaları oldu. Yılın ilk çeyreğinde en çok gelir elde eden uygulama Netflix oldu. Onu sırasıyla LINE, Tinder, Pandora ve Spotify izliyor