Geleceğin Android telefonunun nasıl görüneceği konusundaki fikrini gösteren Android'in geliştiricisi Andy Rubin tarafından tasarlanan şirketin ilk telefonu resmen tanıtıldı.

Cesur yeni bir cihaz olan Essential Phone telefonu Galaxy S8'den daha fazla ön plana çıkartan, tam ekrana sahip gerçek bir çerçevesiz ekranı ve modüler oluşu.

Tüm amiral gemisi akıllı telefonların özelliklerini barındıran telefon, en üst düzey Qualcomm Snapdragon 835 sistem yongası, 4GB RAM ve 128 GB'lık dahili depolama özellikleri ile geliyor. Fakat aynı zamanda felsefesindeki pek çok amiral gemisinden daha farklıdır.

1496144549_essential.gif

Ama Essential telefonun en ilgi çekici yanı, aksesuarları ve modüler sistemi. Bunun için telefonun manyetik konektörü ve kablosuz veri aktarımı desteği var. Bununla birlikte gelen ilk aksesuar, manyetik olarak telefona yapıştırabileceğiniz 360 derecelik bir kameradır. Essential telefon fiyatına ek olarak yalnızca 50 $'lık bir fiyat ile geliyor.

Telefon, arka tarafta çift kamera sistemine sahip. Ancak iPhone'daki gibi değil. Burada, ikincil kamera, daha fazla ışık yakalayan tek renkli bir fotoğraf ve monokrom resimle birleştirilmiş olarak normal kameradan üstün sonuç için birleştirildi. Önde, 4K videolar çeken 8 megapiksel bir kamera var.

Elbette, Essential telefon, dünyadaki iPhone'lara ve Galaxy’lere karşı rekabet etmekte zorlanabilir ancak oldukça çarpıcı olduğunu söyleyebiliriz.

1496144470_essential-phone-1.jpg