Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 26-30 Mart 2019 tarihleri arasında Langkawi Malezya'da düzenlenecek olan LIMA (Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition) 2019 Fuarı'na katılım sağlayacak.

Keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, yakın hava desteği ve sinyal istihbarat görevlerine yönelik geliştirilen ANKA Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE) İHA Sistemi, LIMA 2019 Fuarı'nda statik alanda ilk kez sergilenecek. Ayrıca, T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri, HÜRKUŞ Gelişmiş Eğitim Uçağı, HÜRKUŞ-C Hafif Taarruz ve Silahlı Keşif Uçağı ve Milli Muharip Uçak (MMU) maketleri TUSAŞ standında yerini alacak.

Geçtiğimiz yıl da Malezya'da katıldığı fuara damga vuran TUSAŞ, özellikle Asya ülkelerinin yakından ilgilendiği ANKA İHA Sistemleri için ihracat görüşmelerini sürdürecek. TUSAŞ, etkin bir şekilde T129 
ATAK ve ANKA İHA Sistemleri için Asya bölgelerinde faaliyet yürütmeye devam ederken, Malezya'da ANKA sistemlerinin tedarikine yönelik üst düzey temaslarda bulunacak.

LIMA 2019'da, endüstriyel işbirliği konuları, özgün ürün ve modernizasyon projeleri detaylı bir şekilde anlatılarak, bölgedeki gereksinimlerin TUSAŞ ürün yelpazesiyle karşılanması için çalışmalar gerçekleştirilecek.