Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri inşaat sektörü. Bir yandan kentsel dönüşüm devam ederken, diğer yandan neredeyse bir ilçe kadar nüfusa sahip olan dev sitelerin sayısı hızla artıyor. Bu da apartman ve site yöneticilerinin işini oldukça zorlaştırmaya başladı. Kalemle, defterle veya eski tip muhasebe yazılımlarıyla yapılan aidat hesapları, yüzlerce daireli olan sitelerle daha karmaşık hale geldi. Yaşanan bu sorun için harekete geçen Kudret Türk, Erkan Doğan ve Meriç Akdamar, ‘Apsiyon’u kurarak, apartmanların ve sitelerin dijital yöneticisi oldu.

SİSTEME KAYDEDİLİYOR

İnternet üzerinden bulut teknolojisiyle apartman ve sitelerin yönetimlerinin işini kolaylaştırmak için 2012 yılında kurulduklarını anlatan Apsiyon Kurucu Ortağı Kudret Türk, 360 derece bir platform sunduklarına dikkat çekiyor. Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), finans, muhasebe, iletişim ve kredi kartıyla online aidat tahsilatı hizmetlerini tek çatı altında topladıklarını ifade eden Kudret Türk, “Yöneticiler ve site çalışanları, sitede yaşayanlarla ilgili her türlü detaylı bilgiye her yerden ve çok hızlı şekilde ulaşabiliyorlar. Örneğin, hangi dairede hangi evcil hayvan beslendiğine, hangi araçlara sahip olunduğuna ya da varsa çocuklarının bakıcılarının kim olduğuna kadar her türlü bilgi mevcut” diyor.

ANINDA ÖDETİYOR

Kapsamlı bir finans altyapısı da sunlarını dile getiren Türk, “Site yönetimine, tüm gider ve gelirlerini takip edip, istediği anda pratik bir şekilde raporlayabileceği bir altyapı sunuyoruz. Ayrıca, bu finans altyapısı aynı zamanda harici hiçbir muhasebe yazılımı kullanılmasına gerek kalmadan, tek düzen muhasebe yapısına uygun şekilde raporlama yapabiliyor. Yönetimler, Apsiyon sisteminden toplu borç bildirimlerini ya da duyurularını mail ya da SMS yoluyla kolayca iletebiliyor. Ücretsiz sunduğumuz web sitesi, iOS ve Android tabanlı olan mobil uygulamalarımızla da site sakinleri güncel duyuruları takip edebiliyor, site yönetimine taleplerini iletebiliyor, anketlere katılabiliyor, borçlarını sorgulayarak kredi kartı ile anında ödemelerini yapabiliyor” diye konuşuyor.

220 BİN KONUT

Şu anda Türkiye’nin 45 farklı ilinde bulunan 1800 sitedeki 220 bin konuta hizmet verdiklerini aktaran Türk, şöyle devam ediyor: “50’den fazla ekip arkadaşımızla hizmet veriyoruz. Bu sayede Apsiyon toplamda 500 binden fazla kişiye ulaşıyor. Apsiyon’da çok büyük bir finansal dünya yönetiliyor. Apsiyon sistemindeki ortalama aidat tutarı 450 TL civarında. Bu da yaklaşık olarak aylık 100 milyon TL aidat tahakkuk ettirilmesi anlamına geliyor. Bu da yıllık toplamda 1 milyar TL’nin üzerinde bir değer demek.”Üyelik modeliyle çalışan Apsiyon, bu sayede site yönetimlerinin ilk yatırım maliyetlerini sıfırlıyor. (Hürriyet / Ahmet Can)